foto: Pixabay.com
Neobjektīvu sižetu dēļ varētu sodīt TV kanālu "NTV Mir Baltic"
Par neobjektīviem sižetiem saistībā ar Lielbritānijā notikušo Sergeja Skripaļa un viņa meitas indēšanu varētu tikt sodīts Lielbritānijā reģistrētais televīzijas kanāls "NTV Mir Baltic".
Kultūra
2019. gada 13. februāris, 13:25

Neobjektīvu sižetu dēļ varētu sodīt TV kanālu "NTV Mir Baltic"

Jauns.lv / LETA

Par neobjektīviem sižetiem saistībā ar Lielbritānijā notikušo Sergeja Skripaļa un viņa meitas indēšanu varētu tikt sodīts Lielbritānijā reģistrētais televīzijas kanāls "NTV Mir Baltic", informēja Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP).

Lielbritānijas mediju regulators "Ofcom", reaģējot uz Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) iesniegumu, ir konstatējis likuma pārkāpumus televīzijas programmas "NTV Mir Baltic" 2. un 3.aprīļa raidījuma "Segodnya" ("Today") saturā. Patlaban "Ofcom" lemj, kādu soda sankciju kanālam piemērot. Laika posmā kopš 2014.gada "Ofcom" jau sešas reizes konstatējis pārkāpumus minētā kanāla saturā.

"Ofcom" savu lēmumu ir publicējis 11.februārī savā regulārajā informatīvajā biļetenā, norādot, ka televīzijas kanāla "NTV Mir Baltic", kas raida krieviski runājošajai kopienai Latvijā, bet reģistrēts Lielbritānijas teritorijā, raidījums "Today", atspoguļojot 2018.gada 4.martā notikušo Sergeja Skripaļa un viņa meitas indēšanu, nav bijis pienācīgi objektīvs.

"Segodnya" 2. un 3.aprīļa raidījumos NEPLP monitoringa centrs konstatēja, ka raidījumā netiek ievērota objektivitāte, pienācīga precizitāte un tiek pausts nepamatots viedoklis un redzējums. NEPLP vēstulē "Ofcom" atzīmēja, ka raidījumi satur tikai vienas puses apgalvojumus par to, ka indēšanas fakts varētu būt fikcija un agresīva provokācija.

NEPLP priekšsēdētāja vietnieks Ivars Āboliņš skaidroja, ka pēdējos gados arvien biežāk nākas konstatēt, ka Kremļa propagandas mašinērija strādā visā Eiropā, izmantojot milzīgus finanšu resursus, juridiskas nianses un agresīvu žurnālistikas pamata principu pārkāpšanu.

NEPLP loceklis Patriks Grīva akcentēja, ka Latvijas likumdošana ir jābūt progresīvai un jāseko līdzi laikam. Tieši šādu precedentu novēršanai 2018.gadā NEPLP iniciēja izmaiņas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kuras izmantosim arī nākotnē, sargājot Latvijas informatīvo telpu no šāda veida uzbrukumiem.