foto: LETA
Jelgavnieki uztraukti par savu drošību: brūk daudzdzīvokļu namu balkoni
Attēlam ilustratīva nozīme.
Sabiedrība
2019. gada 12. februāris, 11:21

Jelgavnieki uztraukti par savu drošību: brūk daudzdzīvokļu namu balkoni

Jauns.lv

Uzvaras ielā, Jelgavā, janvāra beigās sabruka daudzdzīvokļu mājas balkona konstrukcija. Kopumā no ēkas atdalījušies jau divi balkoni, iedzīvotāji satraukušies par savu drošību, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Jelgavas lielākais namu apsaimniekotājs Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvalde savā mājaslapā brīdina iedzīvotājus - “Esiet uzmanīgi, balkoni ir nolietojušies!”. Nama iemītniekus pārsteidz brīdinājumā paustais, ka iedzīvotāji paši ir aicināti vizuāli novērtēt balkonus, lai saskatītu konstrukciju izmaiņas. 

“Mēs maksājām par apsaimniekošanu, tādēļ es pilnībā paļaujos uz nama apsaimniekotāji, ka viņi parūpēs par to, lai vismaz informētu par nepieciešamiem remontdarbiem,” stāsta mājas iemītniece. 

Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvaldē pilsētā apsaimnieko aptuveni 400 māju, pusei balkonu nepieciešams remonts. Pārvaldnieka pārstāvis gan mierina, ka arī apsaimniekotājs pastāvīgi veicot uzraudzību, bet lemt par eksperta pieaicināšanu veikt tehniskā stāvokļa izvērtēšanu, varot tikai un vienīgi paši iedzīvotāji. 

Ekonomikas ministrija pērn Rīgā, Rēzeknē un Jelgavā veikusi tā saukto “hruščovku” māju balkonu tehnisko izpēti. Rezultāti nebija iepriecinoši, eksperti apskatīja vairāk nekā 1000 balkonus, no kuriem pusei nepieciešami nopietni atjaunošanas darbi.