foto: LETA
Uz LTV valdes locekļu amatiem pieteikušies 28 pretendenti
Latvijas televīzijas ēka ziemā.
2019. gada 11. februāris, 15:19

Uz LTV valdes locekļu amatiem pieteikušies 28 pretendenti

Jauns.lv / LETA

Līdz šim uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu amatiem saņemti kopumā 28 pieteikumi, informēja Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP).

Līdz šodienai NEPLP saņēmusi 28 pieteikumus uz vakantajiem LTV valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatiem. NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete pieļāva, ka līdz pieteikumu iesniegšanas beigu termiņam - 15.februārim, pretendentu skaits varētu palielināties.

foto: LETA
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekle Aurēlija Ieva Druviete.

Konkurss uz LTV valdes priekšsēdētāja, kā arī valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatu izsludināts 10.janvārī. Pretendenti pieteikumus dalībai konkursā var iesniegt līdz 2019.gada 15.februārim.

Pēc iesniegto pieteikumu izvērtēšanas atbilstošākie kandidāti tiks aicināti uz intervijām un tiks izvērtēti vairākās kārtās. Konkursa nolikums nosaka, ka informācija par konkursa trešajā kārtā iekļuvušajiem kandidātiem tiks publiskota.

Jau vēstīts, ka Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) pieprasījusi NEPLP pārtraukt LTV valdes locekļu atlases procedūru un izsludināt jaunu konkursu, ievērojot gan Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma prasības, gan labas korporatīvās pārvaldības prakses standartus.

LŽA arī aicinājusi atbildīgās Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju un Mediju politikas apakškomisiju izvērtēt NEPLP līdzšinējo darbību, izvēloties LTV un Latvijas Radio valdes locekļus.

Pretēji Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma prasībām un labas korporatīvās pārvaldības praksei LTV valdes locekļu nomināciju plāno veikt paši NEPLP locekļi, nominācijas komisijā neiekļaujot nedz neatkarīgus personālsatlases speciālistus, nedz pārstāvjus no Pārresoru koordinācijas centra (PKC), nedz nozares ekspertus un novērotājus ar padomdevēja tiesībām, norādīja LŽA, piebilstot, ka atbilstoši izsludinātā konkursa nolikumam NEPLP locekļi gan atlasīs, gan apstiprinās jaunos LTV valdes locekļus.

NEPLP šo kritiku ir noraidījusi un konkursu turpina.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 28.decembrī NEPLP kā valsts kapitāla daļu turētāja vienbalsīgi nolēma izteikt neuzticību LTV valdes priekšsēdētājam Ivaram Beltem un valdes loceklim Sergejam Ņesterovam.

foto: LETA
Bijušais Latvijas Televīzija (LTV) valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

NEPLP pārstāvji norādīja, ka LTV 2017. un 2018.gadā nav nodrošinājusi stratēģisku attīstības projektu plānošanu un uzraudzību noteiktajos termiņos un budžeta rāmjos, kas rada risku, ka nodokļu maksātāju līdzekļi netiek izlietoti iespējami efektīvi sabiedrības interesēs.