Ogres upē strauji paaugstinās ūdens līmenis
Ogres HES dambim šobrīd ir izņemti trīs aizvari, arī visi pārējie aizvari ir atbrīvoti no ledus un jebkurā brīdī izņemami.
Novadu ziņas
2016. gada 29. janvāris, 13:52

Ogres upē strauji paaugstinās ūdens līmenis

Jauns.lv

Straujā sniega kušana izraisījusi ūdens līmeņa celšanos Ogres upē, informē pašvaldībā.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija liecina, ka, piemēram, pie Lielpēčiem Ogresgala pagastā diennakts laikā ūdens līmenis paaugstinājies par vienu metru un šobrīd pietuvojies 1,4 metru atzīmei.

Pie dārzkopības sabiedrības "Ogre", kur Ogres upes ūdeņi ne reizi vien ir appludinājuši, ūdens līmenis arī ir nedaudz cēlies.

"Tomēr šobrīd applūšana šajā teritorijā nedraud, jo ūdens ir izlauzis sev ceļu ledū un brīvi aizplūst, ledus ir plāns un nevarētu radīt nopietnus šķēršļus," informējis Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks un Civilās aizsardzības komisijas koordinators Uģis Ulmanis.

Posmā starp dārzkopības sabiedrību "Ogre" un Ogres HES, paaugstinoties ūdens līmenim, nedaudz appludināti ir upes aizaugušie krasti.

"Lejpus Ogres HES apmēram viena kilometra garumā ūdens arī ir izlauzis sev ceļu, arī šajā posmā ledus ir plāns un nav šķērslis brīvam ūdens tecējumam," informēja Ulmanis.

Ogres HES dambim šobrīd ir izņemti trīs aizvari, arī visi pārējie aizvari ir atbrīvoti no ledus un jebkurā brīdī izņemami, ja tas būs nepieciešams, skaidrojis Ulmanis.

"Ar HES darbiniekiem sazināmies, sekojam līdzi situācijai. Ceļoties ūdens līmenim, arī aizvari tiks izcelti," atklāja novada pašvaldības policijas priekšnieks.

Ūdens līmenis ir paaugstinājies arī pie rekonstruētā aizsargdambja un jaunās sūkņu stacijas pie Norupītes ietekas Ogres upē, bet viss ir normas robežās.

Pašā Ogres upes lejtecē ūdens ir virs ledus, taču arī šajā posmā tas aizplūst uz Daugavu.

LETA / Foto: Edijs Pālens/LETA