foto: LETA
Kocēnu novadā mazliet audzis jaundzimušo skaits
Novadu ziņas
2019. gada 3. februāris, 18:27

Kocēnu novadā mazliet audzis jaundzimušo skaits

Jauns.lv / LETA

Kocēnu novadā aizvadītajā gadā reģistrēti 69 jaundzimušie, kas ir par sešiem mazuļiem vairāk nekā 2017.gadā, informēja Kocēnu novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Iveta Kļaviņa.

35 no jaundzimušajiem ir zēni un 34 - meitenes. Tāpat Kocēnu novadā pērn reģistrēts arī viens jaundzimušo dvīņu pāris.

Pēc Kļaviņas teiktā, joprojām visvairāk jaundzimušo deklarēts Kocēnu pagastā - 38, kam seko Dikļu pagasts ar 10 deklarētiem jaundzimušajiem, Vaidavas pagasts un Zilākalna pagasts, kur deklarēti astoņi jaundzimušie un arī Bērzaines pagastā, kur piereģistrēti pieci mazuļi. Proporcionāli iedzīvotāju skaitam vislielākais jaundzimušo skaits pērn bijis Kocēnu pagastā un Zilākalna pagastā. Visvairāk jaundzimušo - 12 - reģistrēts septembrī.

Populārākais meiteņu vārds aizvadītajā gadā Kocēnos bijis Dārta - šāds vārds bērnam dots piecas reizes. Divas reizes doti tādi vārdi kā Amēlija, Emīlija, Patrīcija un Kate.

Vēl vecāki Kocēnu novadā savām jaundzimušajām devušas vārdus Lilu Nīma un Uva Kintija, kā arī Lote Elīza. Kā maz izplatītus un neparastus vārdus Kļaviņa min arī Skārleta, Mišela, Annika un Odrija.

Savukārt jaundzimušo zēnu vidū vispopulārākais vārds bijis Mārtiņš, kas dots trim mazuļiem. Divas reizes doti tādi vīriešu vārdi kā Krišjānis, Emīls, Artūrs un Kristofers. Kļaviņa norāda, ka arvien samazinoties savulaik populārā tendence, kad mazuļiem dod divus vārdus un šogad divi vārdi doti tikai vienam mazulim - Rūdolfam Teodoram.

Kā maz izplatītus un neparastus vīriešu vārdus novada pārstāve min - Mateas, norādot, ka Latvijā ir tikai seši šāda vārda īpašnieki, kā arī Tristans, Magnuss, Everts, Regnārs un Teodors.

Tēmas