foto: LETA
ZZS līderis: Kariņa valdība paliks atmiņā ar ministriem un deputātiem, kas aizmirst savus solījumus
Politika
2019. gada 23. janvāris, 15:46

ZZS līderis: Kariņa valdība paliks atmiņā ar ministriem un deputātiem, kas aizmirst savus solījumus

Jauns.lv / LETA

Ministru prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) topošā valdība paliks atmiņā ar ministriem un deputātiem, kas aizmirst savus solījumus vai pat netaisās tos pildīt, šodien debatēs par Ministru kabineta apstiprināšanu sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Krauze norādīja, ka arī Kariņa valdība kaut kad būs vēsture. Politiķis norādīja, ka Saeimas zālē sēž ļoti daudzi, kuri izteikuši solījumus, kas tagad esot izrādījušies meli. ZZS valdes priekšsēdētājs vērsa uzmanību, ka Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns esot solījis astoņas ministrijas, bet arī jaunajā valdībā joprojām būs 13 ministrijas.

Krauze atgādināja arī jaunās koalīcijas partiju solījumus par minimālās algas, minimālās pensijas un ārstu algu palielināšanu, kā arī ievērojamu finansējuma palielinājumu zinātnei. Tomēr valdības deklarācijā faktiski nekas no tā nav iekļauts un dotie solījumi vērtējami kā "tukšrunāšana", akcentēja politiķis.

ZZS valdes priekšsēdētājs norādīja, ka valdības deklarācijā nav nosprausts elektroenerģijas obligātās iepirkuma komponentes likvidēšanas gala datums, kas ļauj "muļļāt" šo jautājumu. Viņš arī akcentēja, ka valdības deklarācijas teksts ļaujot droši prognozēt, ka 2020.gadā esot gaidāma smaga krīze.

Kā ziņots, Kariņa topošās valdības partneri šorīt Saeimas nama Sarkanajā zālē parakstīja koalīcijas sadarbības līgumu, valdības deklarāciju un fiskālās disciplīnas līgumu.

Savukārt pusstundu pēc Saeimas ārkārtas sēdes beigām Viesu zālē plānota Kariņa preses konference. Pēc valdības apstiprināšanas tā plānojusi arī pulcēties uz pirmo svinīgo sēdi valdības mājā.

Topošo valdību varētu atbalstīt 61 deputāts - tātad stabils labēji centrisks vairākums, iepriekš lēsa Kariņš.

Valdību veidos piecu politisko spēku pārstāvji - "Jaunā Vienotība" (JV), Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK. Valdību vadīs politiķis no JV, lai arī šī partija vēlēšanās ieguva vismazāko mandātu skaitu Saeimā.