foto: LETA
"KPV LV" deputātes Liepiņa un Sprūde neatbalstīšot Kariņa veidoto valdību
13.Saeimas deputāte Linda Liepiņa.
Politika
2019. gada 18. janvāris, 10:40

"KPV LV" deputātes Liepiņa un Sprūde neatbalstīšot Kariņa veidoto valdību

LETA

Partijas "KPV LV" Saeimas deputātes, "KPV LV" līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa un Karina Sprūde, nolēmušas neatbalstīt topošo Krišjāņa Kariņa (JV) valdību, ja tās deklarācijā netiks iekļauts punkts par obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas atcelšanu, teikts paziņojumos, ko politiķes publicējušas "Facebook" kontā.

"Es neatbalstīšu Vienotības (Jaunās Vienotības) valdību. OIK piesedzēji nebūs tie, kas atbalstīs un virzīs reālu OIK atcelšanu. Līdz šim Kariņš pat nav pacenties nevienā no "savas valdības" prioritātēm minēt OIK likvidēšanu. Un nevajag mums stāstīt par "ģeniālo" Ašerādena darba grupas plānu. Es nenācu politikā, lai klausītos un ticētu "bulšitam"," teikts abu politiķu ierakstos.

Ierakstiem seko arī piebilde, ka iekļaujot valdības deklarācijā teikumu par OIK atbalsta nelikumību, deputātes mēģināšot pierunāt savu labo roku balsojumam "par", lai arī kā viņām nepatiktu fakts, ka jauno valdību veido partija, kas "knapi" tikusi Saeimā.

Kā ziņots, iepriekš politiķis Aldis Gobzems (KPV LV), pret kuru bija izteikti iebildumi kā "KPV LV" virzītu iekšlietu ministra amata kandidātu, paziņoja, ka izlēmis balsot pret "Jaunās Vienotības" (JV) vadītu valdību un partijas Saeimas frakcijas sēdē to aicinās darīt arī pārējos frakcijas deputātus.

Līdz ar to politiķi pieļāva, ka "KPV LV" nostāja varētu nebūt vienota, un kāda daļa frakcijas varētu iesaistīties valdībā, bet daļa - nē.