foto: LETA
Gobzems noraida baumas par konfliktiem "KPV LV" un paziņo, ka partijā valda demokrātija
Gobzems atzina, ka pagaidām aizvien nav skaidrs, kā "KPV LV" Saeimas frakcija balsos jautājumā par Kariņa valdības atbalstīšanu.
Politika
2019. gada 17. janvāris, 09:37

Gobzems noraida baumas par konfliktiem "KPV LV" un paziņo, ka partijā valda demokrātija

Jauns.lv / LETA

Partijas "KPV LV" iekšienē nenotiek konflikti vai šķelšanās, bet gan valda demokrātija, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja "KPV LV" politiķis Aldis Gobzems.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc viņa teiktā, arī vakardienas "KPV LV" Saeimas frakcijas balsojums par politiskā spēka līdera Artusa Kaimiņa atbrīvošanu no frakcijas priekšsēdētāja biedra amata bija tikai demokrātiska procesa sastāvdaļa, kas neesot saistāma ar partijas šķelšanos vai grupējumu veidošanos.

Gobzems uzsvēra iepriekš jau vairākkārt pausto, ka viņa pārstāvētās partijas biedri pieslienas idejām, nevis cilvēku grupām.

Lūgts komentēt vakardienas balsojumu par Kaimiņa atbrīvošanu no frakcijas priekšsēdētāja biedra amata, Gobzems pauda, ka Kaimiņš, viņaprāt, ir politiski izaudzis līdz ministra amatam un viņam vajadzētu iet par ministru Krišjāņa Kariņa veidotajā valdībā. Vaicāts, kura ministra amatam Kaimiņš būtu atbilstošs, politiķis atbildēja, ka tas varētu būt gan labklājības, gan ekonomikas ministra amats. "Tāda līdaka, kas tos treknos asarīšus paķertu un padzenātu, valdībā noteikti būtu vajadzīga," par Kaimiņu tēlaini izteicās Gobzems.

Vienlaikus gan politiķis veltīja kritiku Kariņa veidotajai valdībai, nosaucot to par "vardarbību pret Latvijas sabiedrību", jo Ministru kabinetu, viņaprāt, nedrīkstētu veidot politiskais spēks, kurš Saeimas vēlēšanās saņēmis tik zemu vēlētāju uzticību. "Tā ir klaja sabiedrības gribas neievērošana," izteicās Gobzems, piebilstot, ka pauž savu subjektīvo viedokli.

Politiķis atzina, ka pagaidām aizvien nav skaidrs, kā "KPV LV" Saeimas frakcija balsos jautājumā par Kariņa valdības atbalstīšanu. Viņš uzsvēra, ka līdz šim frakcijas iekšienē nav bijis balsojums par to, vai atbalstīt Kariņa valdību, bet ir bijis balsojums tikai par to, vai partijai piedalīties vai nepiedalīties Kariņa vadītajās valdības veidošanas sarunās.

Gobzems pauda, ka "KPV LV" dalība Kariņa valdībā būtu kļūda, tomēr viņš izvairījās atbildēt uz jautājumu, vai tādā gadījumā būtu gatavs pārskatīt savu dalību partijā vai frakcijā. "Tāds jautājums nav dienaskārtībā, un faktiski šis jautājums nav aktuāls šobrīd," tā par savu dalību politiskajā spēkā un "KPV LV" Saeimas frakcijā izteicās Gobzems, lūgts komentēt, kā rīkosies gadījumā, ja "KPV LV" nokļūs Kariņa valdībā.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis Ministru prezidenta amatam ir nominējis Kariņu, kurš mēģina izveidot valdību no pieciem Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem - paša pārstāvētās "Jaunās Vienotība", nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Jaunās konservatīvās partijas, apvienības "Attīstībai/Par!" un "KPV LV". Pēdējais no šiem politiskajiem spēkiem pagaidām ir nestabilākais topošās koalīcijas partneris. Bez "KPV LV" balsīm Kariņa valdībai Saeimā būtu 50 deputātu atbalsts.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās