foto: LETA
Ekonomikas ministrija ķērusies pie Saeimas lēmuma izpildes par OIK atcelšanu jau pavasarī
Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.
Politika
2019. gada 11. janvāris, 19:45

Ekonomikas ministrija ķērusies pie Saeimas lēmuma izpildes par OIK atcelšanu jau pavasarī

Jauns.lv / LETA

Ekonomikas ministrija (EM) nekavējoties sākusi darbu, lai izstrādātu tiesību aktus obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atcelšanai līdz 31.martam, informēja ministrijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saskaņā ar Saeimas vakardienas sēdē lemto par elektroenerģijas OIK atcelšanu no šī gada 31.marta, EM nekavējoties ir uzsākusi darbu pie rīcības plāna, lai sadarbībā ar Tieslietu un Finanšu ministrijām steidzamības kārtībā izstrādātu nepieciešamo tiesību aktu grozījumus.

Ministrija plāno regulāri, vismaz reizi divās nedēļās informēt Saeimas atbilstošo komisiju par šī jautājuma virzību.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) rosinājuma pieņēma aicinājumu Ekonomikas ministrijai (EM) izstrādāt tiesību aktus elektroenerģijas obligātās iepirkuma komponentes (OIK) atcelšanai no šī gada 31.marta, lai gan EM līdzšinējā ministra Arvila Ašeradena (JV) vadībā piedāvāja to atcelt no 2022.gada.

Kā aģentūru LETA informēja ZZS Saeimas frakcijas pārstāve Dace Kārkliņa, parlaments pieņemtajā dokumentā aicina EM ievērot tiesiskuma principus un, izstrādājot OIK atcelšanas risinājumus, nepieļaut šo maksājumu veikšanu no citiem finanšu avotiem, to pārveidi vai pārsaukšanu par cita veida maksājumiem.

ZZS norāda, ka EM ir jāizbeidz attiecībā uz Latvijas iedzīvotājiem netaisnīgais, uz atsevišķu personu atbalstu vērstais režīms.

Aicinājums pieņemts, lai līdz ar OIK atcelšanu tiktu īstenots mērķis samazināt elektroenerģijas izmaksas Latvijas patērētājiem.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai būs jānodrošina parlamentārā kontrole par šā jautājuma turpmāko virzību.