foto: Juris Rozenbergs
Kalnciema ielas grausta vietā neko augstāku par sešiem stāviem būvēt nedrīkstēs
Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas locekļi ar jaunajiem Kalnciema ielā 2B esošās ēkas īpašniekiem vienojās ēku demontēt līdz līmenim, kad būvinženieri sniegs atzinumu, ka tā ir pilnībā droša.
Sabiedrība
2019. gada 11. janvāris, 16:19

Kalnciema ielas grausta vietā neko augstāku par sešiem stāviem būvēt nedrīkstēs

Jauns.lv / LETA

Rīgā, Kalnciema ielā 2B, esošās ēkas vietā arī pēc jaunā Rīgas teritorijas plānojuma apstiprināšanas augstākas ēkas par 6.stāviem būvēt nedrīkstēs, žurnālistiem šodien apgalvoja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Ilze Purmale.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

TV3 raidījums "Nekā personīga" ziņoja, ka jaunais Rīgas teritorijas plānojums šajā vietā atļaus būvēt 12 stāvu augstceltnes un pat debesskrāpi.

Purmale apgalvoja, ka konkrētie lielākie parametri uz kvartālu, kur atrodas Kalnciemas ielas nams, neattiekšoties. "Tie 12 stāvi plānojumā ir iekļauti tādēļ, lai nodrošinātu līdzšinējam plānam pēctecību. Proti, jaunajā plānojumā konceptuāli nav paredzēta deviņu stāvu apbūve, kas tagad ir atļauta atsevišķās šī kvartāla vietās. Jaunajā plānā būs atrunāta trīs, sešu un 12 stāvu apbūve," skaidroja Purmale.

Strādnieki ar smago tehniku nojauc izdegušo namu Kalnciema ielā

No Rīgas pilsētvides ainavas pamazām, kontrolētas nojaukšanas darbu ietvaros, pazūd pagājušā gada izskaņā degušais jūgendstila nams Kalnciema ielā 2B.

gallery icon
32

Šī brīža teritoriālais plānojums vietā, kur atrodas Kalnciema ielas 2B nams, paredz sešu stāvu apbūvi, bet blakus esošajā kvartālā, kur ēku patlaban nav - deviņu stāvu. Tas saistīts ar Daugavas kreisā krasta attīstības koncepciju, kas paredz augstbūvju puduri veidot Ķīpsalas dienvidu daļā.

Purmale skaidroja, ka kvartālā, kur atrodas sabiedrības uzmanību piesaistījusī ēka, arī nākotnē nevarēs būvēt neko augstāku par sešiem stāviem, jo tā ir kultūrvēsturiska ēka. "Lai gan ēka nav valsts nozīmes kultūras piemineklis, tā ir atzīta par kultūrvēsturisku. Un jaunajā plānojumā ir atrunāti nosacījumi, ka, ja ēka ar šādu statusu jelkādā veidā tiek zaudēta - īpašniekiem ir pienākums to atjaunot tādā pašā apjomā," sacīja ierēdne.

Tā tagad izskatās jūgendstila ēka Kalnciema ielā, kuru Rīgas dome nolēmusi nojaukt

gallery icon
17

Kā pastāstīja Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas vadītājs Oļegs Burovs (GKR), līdz šim būvnieki veikuši tās ēkas daļas demontāžu, kas atrodas uz Kalnciema ielas pusi. Pēc ēkas tehniskā stāvokļa apsekošanas, būvinženieru konstatējuši, ka tai ēkas daļai, kas atrodas uz Raņķa dambja pusi, atsevišķās vietās vēl nepieciešams demontēt iekšējās konstrukcijas līdz pat nesošajai sienai. Šos darbus īpašniekiem uzticēts veikt gaidāmajās brīvdienās.

Līdz ar demontāžas darbu veikšanu, brīvdienās tiks slēgta arī šonedēļ atvērtā braukšanas josla gar namu. "Tomēr jau pirmdien satiksmei tiks atvērtas divas joslas," sacīja Burovs.

Atsākas Kalnciema ielas izdegušā nama demontāža

Šodien, atsākoties Rīgā, Kalnciema ielā 2B esošā izdegušā nama demontāžai, sociālajos tīklos parādījušies satrauktu rīdzinieku vēstījumi par to, ka nojaukšanas ...

gallery icon
7

Kā ziņots, pagājušā gada 25.novembrī, ēkā Kalnciema ielā 2b izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Lai novērstu ugunsgrēkā radīto seku bīstamību un apdraudējumu pilsētvidei, Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejā 19.decembra sēdē pieņēma lēmumu par ēkas fasādes daļēju demontāžu līdz līmenim, kad būvinženieri sniegs atzinumu, ka tā ir pilnībā droša.

Demontāžas darbi tiek veikti saskaņā ar izstrādāto projektu un darbu izmaksas sedz ēkas jaunais īpašnieks "Novira Capital".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās