foto: Facebook
Igauņi neslēpj pārsteigumu: Igaunijā audzēti gurķi Latvijā maksā par četriem eiro lētāk nekā pašu mājās
Igauņu pircēji pārsteigumā teic: "Nevar būt!" Pie viņiem pašmāju gurķi maksā par četriem eiro dārgāk nekā tie paši nopērkami Latvijas veikalos.
Sabiedrība
2019. gada 12. janvāris, 06:30

Igauņi neslēpj pārsteigumu: Igaunijā audzēti gurķi Latvijā maksā par četriem eiro lētāk nekā pašu mājās

Jauns.lv

Ziemeļu kaimiņvalstī - Igaunijā, audzētie gurķi pašu mājās maksā par četriem eiro dārgāk nekā pie mums. Ja Latvijā Tartu apriņķa Lūnjas pagastā audzētos gurķus pārdod par 5,49 eiro, tad pie mums par 1,49 eiro kilogramā.

Igauņi sociālajos tīklos dalās ar pārsteidzošu cenu salīdzinājumu. Latvijas „Rimi” veikalos Lūnjā audzētie gurķi maksā 1,49 eiro kilogramā (ajcijas cena ar atlaidi – 1,29 eiro), bet Igaunijas „Selver” tīklā – 5,49 eiro kilogramā. Savukārt Valkas „Mego” veikalā gurķi maksā mazliet dārgāk nekā „Rimi” – 1,99 eiro kilogramā, bet arī tas ir ievērojami lētāk nekā robežas viņā pusē.

Gurķu audzētāja – firmas “Grune Fee” valdes pārstāvis Raivo Kūlaseps Tallinas portālam postimees.ee skaidrojis, ka cenas atsķirība saistīta gan ar veikala uzcenojumu, gan ar cilvēku pirktspēju vienā un otrā valstī. “Zinu, ka pie mums mūsu gurķi tiek pārdoti par 4,99–5,99 eiro kilogramā, kaut gan Igaunijas un Latvijas tirdzniecības tīkli tos pie mums iepērk par vienādu cenu. Katrā valstī ir savādākas cenas, neko nepadarīsi,” sacīja Kūlaseps. 

Latvijā Lūnjas gurķu cena tik zema esot arī tādēļ, ka tā nav vietējā produkcija un tiem jākonkurē ar pašmāju ražojumiem, raksta postimees.ee.