foto: LETA
KNAB aizturējis personu par vairāk nekā miljonu eiro liela kukuļa piedāvāšanu policistam
Eiro banknotes un aploksne.
112
2018. gada 18. decembris, 15:45

KNAB aizturējis personu par vairāk nekā miljonu eiro liela kukuļa piedāvāšanu policistam

Jauns.lv / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) novembrī aizturējis kādu personu, kura pēc uzņēmuma pārstāvja lūguma Valsts policijas (VP) amatpersonai piedāvājusi vairāk nekā vienu miljonu eiro lielu kukuli.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

KNAB izplatītā informācija liecina, ka kādā VP izmeklētā kriminālprocesā tika arestēti juridiskās personas finanšu līdzekļi kredītiestādē 32 000 000 eiro apmērā.

Juridiskās personas pārstāvis sazinājies ar kādu fizisko personu, lai viņš "atrisina jautājumu" un panāk lēmuma par aresta atcelšanu. Tad fiziska persona, izmantojot "savedēju", sazinājusies ar VP amatpersonu un piedāvājusi tai vairāk nekā vienu miljonu eiro lielu kukuli. Aģentūra LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka uzņēmuma pārstāvis ir Krievijas pilsonis, turklāt arī KNAB izplatītās infografikas faila nosaukums "RUS" netieši norāda uz Krievijas pilsoņa iesaisti šajā lietā.

VP amatpersona par notikušo informējusi iestādes vadību, kura savukārt informējusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB).

Šogad 9.novembrī fiziska persona nodeva VP amatpersonai kukuļa daļu - 85 000 eiro. Pēc kukuļa nodošanas šī persona tika aizturēta un vēlāk apcietināta.

KNAB pateicas VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonām par sadarbību un atbalstu kriminālprocesa izmeklēšanā. Patlaban lieta ir nodota prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Tēmas