foto: LETA
Akcija aizmāršīgajiem Rīgas Centrālās bibliotēkas lasītājiem
Grāmatas bibliotēkā.
Runā Rīga
2018. gada 17. decembris, 16:25

Akcija aizmāršīgajiem Rīgas Centrālās bibliotēkas lasītājiem

Jauns.lv

No 2018.gada 17.decembra līdz 2019.gada 5.janvārim Rīgas Centrālā bibliotēka (RCB) un filiālbibliotēkas aicina nodot saņemtās, bet laikā nenodotās grāmatas un citus informācijas nesējus, nemaksājot kavējuma naudu.

"Katram ikdienas steigā var gadīties aizmirst, ka laikus jāpagarina izmantošanas termiņš un jānodod paņemtās grāmatas vai citi izdevumi bibliotēkā. Dienas iet, līdz bibliotēkai nesanāk aizskriet, un iekrājas kavējuma nauda par laikā nenodotajām grāmatām," ziņo RCB.

Aizvadot 2018.gadu un sagaidot jauno 2019.gadu, RCB vēršas pie lasītājiem ar aicinājumu nodot bibliotēkā paņemtās grāmatas, nesatraucoties par kavējuma naudas maksāšanu. Tieks gaidīts ikviens, kurš apzinās, ka ir kļuvis par bibliotēkas “parādnieku”, bet īpaši tiek uzrunāti tie lasītāji, pie kuriem bibliotēkas grāmatas ir aizkavējušās mēnešiem vai pat gadiem.

"Lasītāji parasti izvēlas labas, vajadzīgas grāmatas, un tas nozīmē, ka vairāki tūkstoši labu grāmatu nav pieejamas kādam citam lasītājam, kamēr “aizmāršīgais” tās vienkārši tur savā plauktā. Aicinām visus, kuriem mājās stāv laikā nenodotas bibliotēku grāmatas, padomāt par saviem līdzcilvēkiem un nodot tās," pie "parādniekiem" vēršas bibliotēka.

Jautājumu gadījumā iespējams zvanīt uz bibliotēku, kuras grāmata “aizķērusies” plauktā.

RCB nodaļu kontaktinformāciju atradīsiet šeit.

RCB filiālbibliotēku kontaktinformācija šeit.