foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
FOTO: velosipēdists pēc sadursmes ar autobusu gaida policiju un atsakās kustēties, paralizējot satiksmi Rīgas centrā
Kā "Twitter" raksta aculiecinieks, velosipēdists pēc sadursmes ar autobusu atteicies pamest krustojumu un ļaut autobusam izkustēties, jo gaidījis ierodamies policiju.
112
2018. gada 14. decembris, 15:58

FOTO: velosipēdists pēc sadursmes ar autobusu gaida policiju un atsakās kustēties, paralizējot satiksmi Rīgas centrā

Jauns.lv

Sabiedrībā zināmais advokāts Indulis Balmaks sociālajā tīklā “Twitter” padalījies ar fotogrāfiju, kurā Rīgas centrā, bloķējam Raiņa bulvāri redzams šķībi nogriezies “Rīgas satiksmes” autobuss un tam blakus stāvošs velosipēdists. Iemesls stāvēšanai – velosipēdists uzstāj, ka autobuss nav devis ceļu, sadūries ar viņu un atsakās pamest notikuma vietu, pirms ieradīsies policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Cietušais fiziski cietis nav, bet malā nebrauc, jo vadītājs neesot devis ceļu. Gaidot policiju. "Simtiem" cilvēku kāpj no sab. transporta ārā. Viss Raiņa bulv. Bloķēts,” “Twitter” raksta Balmaks.

Spriežot pēc publikācijas, gadījums noticis 12. decembrī, ap pulksten 17:51, Raiņa bulvārī, Rīgas centrā. Foto arī redzams, ka incidentā iesaistīts “Rīgas satiksme” 40. maršruta (Jugla-Ziepniekkalns) autobuss.

Citu “Twitter” lietotāju viedokļi par izveidojušos situāciju dalās – vieni ļoti asi un gana rupji vēršas pret velosipēdistu, kurš ar savu rīcību bremzē satiksmi, savukārt citi norāda, ka, ja sadursme tik tiešām ir bijusi un ir vēlme iesaistīt policiju, notikuma vietu nemaz nedrīkst pamest.

Kā jārīkojas, iekļūstot ceļu satiksmes negadījumā?

Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļas Vecākā speciāliste Simona Grāvīte atklāja Jauns.lv, ka pēc policijas ierašanās notikuma vietā, tika sastādīts ceļu satiksmes negadījuma reģistrēšanas protokols un ir uzsākta administratīvā lietvedība. Lieta ir izskatīšanas stadijā.

“Kas attiecas uz jautājumu par rīcību pēc ceļu satiksmes negadījuma – ceļu satiksmes noteikumos ir noteikta rīcība, kā transportlīdzekļa vadītājam jārīkojas pēc ceļu satiksmes negadījuma. Gadījumos, ja transportlīdzekļu vadītāji nespēj vienoties par visiem būtiskajiem negadījuma apstākļiem, tie nekavējoties apstājas un paliek negadījuma vietā, iededz avārijas gaismas signalizāciju un uzstāda avārijas zīmi, bet, ja tas nav iespējams, citādā veidā brīdina pārējos ceļu satiksmes dalībniekus par ceļu satiksmes negadījumu, kā arī par ceļu satiksmes negadījumu paziņo policijai un, ja nepieciešams, glābšanas dienestam un tālāk rīkojas pēc to norādījumiem,” skaidroja VP pārstāve.