Politika
2018. gada 11. decembris, 14:36

KNAB aizturējis uzņēmēju Māri Martinsonu, vēsta LTV

Jauns.lv / LETA

KNAB aizturējis uzņēmēju Māri Martinsonu, liecina LTV rīcībā esošā informācija. Lieta, kurā Martinsons aizturēts, neesot saistīta ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču.

Martinsona advokāts Didzis Vilemsons aģentūrai LETA pagaidām nekomentēja, vai viņa klients ir aizturēts.

KNAB apstiprināja, ka kādā krimināllietā birojs veic procesuālās darbības, taču nekomentēja, vai šajā kriminālprocesā aizturēts Martinsons.

Birojs saprot sabiedrības interesi, bet vienlaikus lūdz plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus un sabiedrību būt saprotošiem un ļaut birojam dažas dienas strādāt un veikt nepieciešamās kriminālprocesuālās darbības. Tiklīdz tas būs iespējams, neapdraudot izmeklēšanu, KNAB sola sniegt papildu informāciju.

Jau ziņots, ka Martinsons un Latvijas Bankas (LB) prezidents Ilmārs Rimšēvičs patlaban ir apsūdzētā statusā kriminālprocesā, kas atrodas Ģenerālprokuratūrā, un kuru iepriekš izmeklēja KNAB. Šovasar Ģenerālprokuratūra Rimšēvičam uzrādīja apsūdzību par kukuļņemšanu, bet Martinsonam - par kukuļņemšanas atbalstīšanu.

Lietas uzraugošā prokurore Viorika Jirgena iepriekš pastāstīja, ka KNAB šo lietu sācis pēc divu AS "Trasta komercbanka" akcionāru iesnieguma. Abi akcionāri lietā figurējot kā kukuļdevēji, taču esot atbrīvoti no kriminālatbildības, jo viņi labprātīgi vērsušies tiesībsargājošajās iestādēs ar informāciju par šo notikumu.

Ilmāru Rimšēviču atbrīvo no ieslodzījuma

Likumsargi atbrīvojuši Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču.

gallery icon
12