foto: LETA
LTRK: būtiskākais ir vienoties par darāmo darbu sarakstu un tad lemt par iespējamo valdības sastāvu
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis Jānis Endziņš.
Politika
2018. gada 7. decembris, 16:06

LTRK: būtiskākais ir vienoties par darāmo darbu sarakstu un tad lemt par iespējamo valdības sastāvu

Jauns.lv / LETA

Iekams domāt par iespējamo valdības sastāvu, būtiskākais ir sagatavot valdības deklarāciju, vienoties par prioritātēm un darāmo darbu sarakstu, un pēc tam var meklēt profesionāļus, kas šos darbus var kvalitatīvi paveikt, pēc tikšanās ar premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu (KPV LV) sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) vadītājs Jānis Endziņš.

Viņš atgādināja, ka piektdien LTRK prezidija locekļi uzklausīja Gobzemu par izredzēm izveidot valdību, kā arī valdības deklarācijas gatavošanas procesu. Endziņš norādīja, ka tikšanās laikā LTRK uzklausīja Gobzema redzējumu par vīziju veidot profesionālu valdību, kā arī puses pārrunāja valdības veidošanas procesu un sarunas, kas attiecas uz profesionāļu valdību.

"Nevaram atbalstīt vai neatbalstīt Gobzema redzējumu, jo nezinām, vai šāds piedāvājums spēs gūt Saeimas vairākuma atbalstu, kā arī vai balsojums varēs notikt Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa noteiktajā termiņā," sacīja Endziņš.

Vienlaikus viņš uzsvēra, iekams domāt par iespējamo valdības sastāvu, pats svarīgākais jautājums ir valdības deklarācijas saturs, ar kādu plānu valdība strādā, darāmo darbu saraksts un darbu mērķi. Savukārt vēlāk atliek lemt par profesionāļiem, kuri šos darbus darīs, konsultējoties ar nevalstiskajām organizācijām - LTRK kā valdības partneri, it sevišķi, lemjot par tautsaimniecībai nozīmīgo ekonomikas un finanšu ministru amata kandidātiem.

"Darāmo darbu ir ļoti daudz, un ilgstoša rīcībspējīgas valdības neesamība apgrūtina gan uzņēmējdarbību, gan valstij svarīgu jautājumu risināšanu," teica Endzinš, piebilstot, ka LTRK cer, ka Ministru kabinets tiks izveidots pēc iespējas drīzāk.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Gobzems piektdien atsauca sākotnējo piedāvājumu par iespējamo Ministru kabineta sastāvu un tuvākajās dienās piedāvās partijām atbalstīt "bezpartejisku profesionāļu veidotu valdību".

Līdz ar šādu soli Gobzems Ministru kabinetā piedāvā samazināt ministru skaitu. Tādējādi viņš atgriežoties pie priekšvēlēšanu laikā dotajiem solījumiem, atsakoties no pēc vēlēšanu laikā īstenotajiem kompromisiem, skaidroja Gobzems. "KPV LV" pirms vēlēšanām solīja ministriju skaitu samazināt līdz sešām.

Vairums Saeimā pārstāvēto politisko spēku pauduši, ka neatbalstītu šādu ieceri.