foto: LETA
Latvijā sāks īstenot vairākus jaunus projektus jauniešu iesaistei darba tirgū
Jaunieši atpūšas pilsētas kanāla zālājā.
Sabiedrība
2018. gada 7. decembris, 10:48

Latvijā sāks īstenot vairākus jaunus projektus jauniešu iesaistei darba tirgū

Jauns.lv / LETA

Nākamnedēļ parakstīs līgumus ar jaunās Eiropas Savienības (ES) programmas "Eiropas Solidaritātes korpuss" pirmajiem projektu īstenotājiem Latvijā, informēja Jaunatnes starptautisko programmu aģentūrā.

Šī ir pirmā ES programma, kura nodrošina finansiālu atbalstu jauniešu iesaistīšanai darba tirgū, norādīja aģentūrā.

Pasākumā, kas notiks Eiropas Savienības (ES) mājā, 13.decembrī, plkst.11 piedalīsies projektu īstenotāji un būs iespēja dzirdēt, kādus projektus viņi plāno īstenot un kādas iespējas jauniešiem tiks nodrošinātas to laikā.

Apstiprināto projektu saraksts būs pieejams 10.decembrī. Oktobrī noslēdzās pirmais projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš, kurā kopumā tika iesniegtas 44 projektu ieceres. No tām 24 ir brīvprātīgā darba projektu pieteikumi, 19 - solidaritātes projekti, viens darba un prakses projekts.

"Eiropas Solidaritātes korpuss" ir jauna ES programma, kura ilgs no 2018.gada līdz 2020.gadam, un tās īstenošanai visā ES ir pieejami 375,60 miljoni eiro.

Latvijā pieejamais finansējums 2018.gada pirmajā projektu konkursā ir 670 392 eiro. Brīvprātīgā darba projektiem ir paredzēti 440 613 eiro, solidaritātes projektiem 109 069 eiro, bet darba un prakses projektiem 120 710 eiro.

Programmas mērķis ir veicināt solidaritāti, iesaistot organizācijas un jauniešus vecumā no 18 līdz 30 gadiem solidaritātes aktivitātēs, kas risina sabiedrībai aktuālus izaicinājumus, uzlabo jauniešu kompetences, sekmē sociālo iekļaušanu un Eiropas vērtību stiprināšanu.