No Londonas atlidojusi meitene par taksi līdz Priedainei spiesta samaksāt 38 eiro - pat lidojums mājup bijis lētāks
Par 15km garu ceļu no lidostas līdz Priedainei no meitenes paģērēti 37,95 eiro - krietni vairāk, nekā šis ceļš drīkstētu maksāt.
2018. gada 6. decembris, 21:54

No Londonas atlidojusi meitene par taksi līdz Priedainei spiesta samaksāt 38 eiro - pat lidojums mājup bijis lētāks

Jauns.lv

Brauciens ar taksometru no lidostas līdz Jūrmalai pasažierim izmaksā dārgāk nekā lidojums no Londonas līdz Rīgai. Tik paradoksāla situācija jau ilgu laiku ir pie Rīgas lidostas. Kas tiek darīts, lai to sakārtotu?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc tarifu atcelšanas taksometru cenu jomā joprojām valda haoss, secina LTV "Panorāma". Sevišķi pie Rīgas lidostas cilvēkus "ķer šoks" par astronomiskajām summām, ko paģēr taksisti. Iebraucēji par brauciena cenām ir pārsteigti. Sūdzības par dārgajiem braucieniem izskan gan sociālajos tīklos, gan adresēti medijiem, gan arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tādas saņēmis.

Kāda Anglijā dzīvojoša latviete vārdā Laila publiski sūkstījās: viņas meita Elīza atlidojusi uz valsts simtgades svētkiem, un pie lidostas taksists solījis līdz viņas mājām Jūrmalā "aizvest lēti". Turklāt uz takša durvīm uzdrukāts: 71 eirocents par kilometru. Taču galapunktā no meitenes paģērēta pavisam cita summa, proti, no lidostas līdz Priedainei tarifs bijis 1,99 eiro par kilometru. Kopumā viņai nācies šķirties no 37,95 eiro par divpadsmit minūšu braucienu. Par piecpadsmit kilometru garu ceļu!

Meitenes māte sašutusi: lētāks ir lidojums Londona-Rīga

Elīzas māte vēsta: "Kad meita izteica neizpratni par šādu aprēķinu taksometrā, iepriekš tik laipnais šoferis kļuva nesavaldīgs un sāka zvanīt kaut kādiem vīriešiem, kas Elīzu nobiedēja, un viņa samaksāja prasīto. Viņas brauciens izmaksāja dārgāk nekā lidmašīnas biļete no Londonas uz Rīgu," pauž Laila.

Teorētiski par šādiem gadījumiem var sūdzēties Rīgas lidostas plānošanas reģiona administrācijā, kas izsniedz takšiem licences darbībai lidostas teritorijā. Pārkāpumu gadījumā tās var anulēt. Organizācija saņem daudz šāda veida sūdzību, īpaši vasaras mēnešos. Vienlaikus tur skaidro, ka no lidostas taksometra šoferi vienmēr centīsies piemērot maksimālu summu - un šādā vīzē atbraukušie līdz, piemēram, Rīgas centram tiek vesti par 50 un pat 70 eiro.

Taču ir viens triks, kas var palīdzēt pierādīt savu taisnību: nofotografēt taksi, uz kura durvīm parasti uzdrukāti tarifi. To gan reti kurš braucējs izdara. Vairāk par to, kā notiek centieni likumiski sakārtot bardaku ar takšiem pie lidostas, skaties LTV "Panorāmas" sižetā":

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās