foto: Edijs Pālens/LETA
Krauze: "Balsojums par Saeimas Prezidiju vēl neiezīmē nākamo koalīciju"
"Koalīcijas aprises būs zināmas tad, kad tiks nominēts premjera amata kandidāts," sacīja Krauze.
Politika
2018. gada 6. novembris, 17:52

Krauze: "Balsojums par Saeimas Prezidiju vēl neiezīmē nākamo koalīciju"

LETA

Otrdienas balsojums par 13.Saeimas Prezidija sastāvu vēl neiezīmē nākamo koalīciju, pauda Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Viņš norādīja, ka balsojumā par Saeimas Prezidiju neiezīmējas vienots bloks, līdz ar to nākamās koalīcijas aprises vēl nav manāmas.

Vaicāts, vai paralēli Saeimas Prezidija veidošanai notiek politisko spēku pārrunas par potenciālo koalīcijas sastāvu, Krauze atzina, ka patlaban politiskie spēki pārrunā tikai ar Saeimas Prezidija sastāvu saistītus jautājumus, bet ne ar koalīciju.

"Koalīcijas aprises būs zināmas tad, kad tiks nominēts premjera amata kandidāts," sacīja Krauze un piebilda, ka patlaban nav zināms, kad varētu tikt nominēts nākamais Ministru prezidents.

Kā ziņots, otrdien balsojumā par 13.Saeimas priekšsēdētāju balsu vairākumu ieguva Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), kura šo amatu ieņēma arī 12.Saeimā.

13. Saeimas prezidija vēlēšanas

gallery icon

Savukārt par 13.Saeimas priekšsēdētājas biedri ievēlēta Jaunās konservatīvās partijas deputāte Dagmāra Beitnere-Le Galla. Viņa pretendēja arī uz spīkeres amatu, tomēr vairāk balsu ieguva Mūrniece.

Uz otro Saeimas priekšsēdētāja vietnieka amatu kandidē Artuss Kaimiņš (KPV LV) un Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Uz pirmo sēdi sanāk 13. Saeima

gallery icon