foto: Publicitātes foto
Tautas fronti atceroties… Tikšanās ar Andreju Cīruli
Tautfrontietis, žurnālists un sabiedriskais darbinieks Andrejs Cīrulis.
Runā Rīga
2018. gada 18. oktobris, 12:51

Tautas fronti atceroties… Tikšanās ar Andreju Cīruli

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Oktobris ir mēnesis, kurā pirms 30 gadiem aizsākās Tautas frontes kustība Latvijā. Tāpēc 25. oktobrī plkst. 14.00 RCB (Rīgas Centrālās bibliotēkas) filiālbibliotēka „Vidzeme” (Brīvības gatvē 206) aicina uz tikšanos ar tautfrontieti, žurnālistu un sabiedrisko darbinieku Andreju Cīruli, portālu Jauns.lv informēja RCB.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Andrejs Cīrulis savu dzīves gājumu uzsācis Līgatnē, kur pēcāk strādājis par redaktoru laikrakstā „Līgatnes Papīrnieks”. Līgatnieši izteikuši savu atzinību savam novadniekam, 2015. gadā ievēlot viņu par Līgatnes gada cilvēku. Tālākās darba gaitas vedušas uz Latvijas Radio un laikrakstiem „Cīņa” un „Padomju Jaunatne”.

Tieši „Padomju Jaunatnē” 1988. gada 19. jūlijā tika publicēts aicinājums veidot Latvijas Tautas fronti. Andrejs Cīrulis bija Tautas frontes organizācijas komitejas loceklis, pirmā un otrā sasaukuma Domes un valdes loceklis, tātad organizācijā iesaistījies vadošā līmenī un ņēmis ļoti aktīvu dalību tās darbībā.

Andrejs Cīrulis apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni un saņēmis 1991. gada barikāžu piemiņas zīmi. Būtiski ietekmējis daudzus Trešās Atmodas procesus un iniciatīvas, tai skaitā sarkanbaltsarkanā karoga atzīšanu un latviešu valodas kā valsts valodas statusa apstiprināšanu.

Uz tikšanos ar Andreju Cīruli laipni gaidīti visi interesenti!