Izsludina gaismas festivāla "Staro Rīga" projektu un ideju finansēšanas konkursu
"Staro Rīga" šoruden notiks jau devīto reizi. Tā norise plānota no 17. līdz 20. novembrim – laikā, kad tiek atzīmēta Latvijas Republikas proklamēšanas gadadiena.
Runā Rīga
2016. gada 22. februāris, 10:20

Izsludina gaismas festivāla "Staro Rīga" projektu un ideju finansēšanas konkursu

Jauns.lv

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) izsludina gaismas festivāla “Staro Rīga” projektu un ideju finansēšanas konkursu, kuru rīko, lai pilsētas centrā un apkaimēs nodrošinātu daudzveidīgas festivāla programmas izveidošanu, kā arī veicinātu pilsētvides objektu tapšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Konkursā tiks piešķirts finansējums gaismas objektu  īstenošanai un tajā piedalīties aicina gan Latvijā, gan ārvalstīs reģistrētas juridiskas personas, pašvaldības un valsts institūcijas, individuālos komersantus, kā arī fiziskas personas.

Gaismas festivāls “Staro Rīga” notiks jau devīto reizi. Tā norise plānota no 17. līdz 20. novembrim – laikā, kad tiek atzīmēta Latvijas Republikas proklamēšanas gadadiena. Festivāls turpina tradīciju Latvijas dzimšanas dienā vairot gaismu un dzīvespriecīgu kopības sajūtu, izgaismojot Rīgas ielas, skvērus, ēkas, parkus un laukumus. 2016. gada festivāla tēma ir “Gaisma ausa…” un tās iedvesmas avots ir latviešu komponista Jāzepa Vītola

1899. gadā uzrakstītā kora dziesma “Gaismas pils” ar latviešu pirmās atmodas dzejnieka Ausekļa vārdiem.

Konkursa nolikums un saistītie dokumenti ir pieejami tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv sadaļā “Aktuāli” un mājas lapā www.staroriga.lv. Projekta un/vai idejas pieteikumi jāiesniedz līdz 2016. gada 21. marta plkst. 12.00, RD IKSD Klientu apkalpošanas centrā, Kr. Valdemāra ielā 5. Ja pieteikums tiek sūtīts pa pastu, tad pasta zīmogam jābūt ne vēlākam kā 18. marts. Vienlaicīgi pieteikums jānosūta arī elektroniski uz e-pastu staroriga@riga.lv. 

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Ieva Lūka/LETA