foto: Edijs Pālens/LETA
Brigmanis: "ZZS vēlēšanu kampaņā vairāk vajadzēja iesaistīt Lembergu"
"Lai arī ko runās viens otrs, es tomēr šajā intervijā to pateikšu: arī šajās vēlēšanās nospēlēja Lemberga faktors," izteicies Brigmanis.
Politika
2018. gada 12. oktobris, 09:47

Brigmanis: "ZZS vēlēšanu kampaņā vairāk vajadzēja iesaistīt Lembergu"

LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vēlēšanu kampaņā vairāk vajadzēja iesaistīt Ventspils mēru Aivaru Lembergu, šādu viedokli "Neatkarīgajā" paudis viens no ZZS līderiem Augusts Brigmanis.

"Lai arī ko runās viens otrs, es tomēr šajā intervijā to pateikšu: arī šajās vēlēšanās nospēlēja Lemberga faktors," izteicies Brigmanis, "ja Lembergs kā personība būtu vairāk iekompilēts šajā vēlēšanu kampaņā, rezultāts būtu labāks. ZZS būtu ieguvusi dažas vietas vairāk."

ZZS sagaida 13. Saeimas vēlēšanu rezultātus

gallery icon
11

Brigmanis skaidrojis, ka tas diezgan būtiski saistās ar krievvalodīgo elektorātu, kurā Lembergs lielākoties tiekot vērtēts pozitīvi. "Nedomāju, ka Lembergu būtu vajadzējis izmantot kā premjera amata kandidātu, tas nebūtu godīgi. Bet viņš varēja sevi vairāk proponēt kā tautsaimniecisko ideju nesēju. Problēma ir tajā, ka daudzos viņa viedokļos, kas ir pamatoti, esošā valsts vadība neieklausījās un līdz ar to neņēma vērā... Vēlāk izrādījās - un tā tas bija ļoti bieži -, ka Lembergam ir bijusi taisnība."

Lai arī ZZS parlamentā zaudējusi aptuveni pusi mandātu, Brigmanis personīgi kā zaudētājs nejūtoties. "No manas puses tā būtu padošanās mirkļa vājumam. No politikas es neaiziešu, esmu vadījis partiju, kad tā vispār nebija Saeimā pārstāvēta, esmu vadījis, kad tā bija pārstāvēta ar deviņām vietām un kad tā bija opozīcijā. Situācijas ir dažādas, vajag iemācīties neapjukt."

Brigmaņa vadītās Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongress gaidāms pavasarī, tad arī tikšot lemts, kā rīkoties tālāk. "Esmu sagatavojis vēstuli partijas biedriem, kurā aicinu strādāt, jo nav laika grimt sakāvnieciskās noskaņās. Nāks nākamās vēlēšanas, un tām jāgatavojas."

Taujāts, vai viņš paliks LZS priekšsēdētājs un vai pavasarī uzturēs savu kandidatūru partijas valdes priekšsēdētāja amatam, Brigmanis uzsvēris, ka "šobrīd nav domas par demisiju".

"Pavasarī - skatīsimies. Svarīgi ir tas, kas būs gatavs pēc manis pārņemt šo amatu. Esmu tikai par to, ka šis amats jāpārņem tādam cilvēkam, kuru atbalsta partijas vairākums, tādam, kas ir autoritāte vairākumam partijas biedru. Jau iepriekšējā kongresā teicu, ka esmu gatavs aiziet no šā amata, bet daudz kas atkarīgs no fona, kāds veidosies pavasarī. Zemnieku savienībā esmu bijis ļoti ilgi, tāpēc manī nav vienaldzības par tās likteni. Nedrīkst būt tāda sajūta - šobrīd tu neesi Saeimas deputāts, dzīve apstājas, un viss ir cauri," piebildis politiķis.