foto: LETA
Krauklis komentē politiķu sarunas: "Kad uzgāž samazgu spaini, zināma smaka vienalga paliek"
Vents Armands Krauklis.
Politika
2018. gada 10. oktobris, 13:37

Krauklis komentē politiķu sarunas: "Kad uzgāž samazgu spaini, zināma smaka vienalga paliek"

Jauns.lv

“Tad, kad tev uzgāž samazgu spaini un pēc tam tev palīdz nomazgāties, zināma smaka un iekšēja sāpe vienalga paliek,” tā RīgaTV 24 raidījumā “Preses klubs” noteica Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis, komentējot jauno politisko spēku “JKP” un “KPV LV” sāktās sarunas par valdības veidošanu.

Viņš turpināja: “Tajā pirmajā brīdī, kad saproti: savādāk nevar, ir jāvienojas. Jā, tāda vienošanās ir iespējama un saprotama. Es arī domāju, ka viņi centīsies vienoties, bet tā sāpe un smaka paliek. Agri vai vēlu tā izlien ārā, tādēļ tādu baigi stabilo kopdraudzēšanos nav viegli izveidot.”

“Nesaku, ka to ir neiespējami izdarīt, bet, ja man šodien būtu jāliek likmes uz to vai Bordāna kungs, vai Gobzema kungs būs tas, kas tiks nominēts kā premjers, es teiktu, ka savā ziņā iepriekšējās vēstures dēļ, Bordāna kungam ir krietni lielāka iespējamība, ka viņš tiks nominēts un spēs sastādīt valdību,” noteica Krauklis. 

Šodien turpinās valdības veidošanas sarunas, kurās iniciatīvu uzņēmušās JKP un partija "KPV LV".

Valdības veidošana pagaidām rit piesardzīgi, un pēc pirmās sarunu dienas vēl nav iezīmējušās konkrētākas koalīcijas aprises.

Saeimā iekļuvušo partiju rezultātu sagaidīšanas ballītes

13. Saeimā iekļuvušo partiju rezultātu sagaidīšanas ballītes.

gallery icon
281

Saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem "Saskaņa" nākamajā parlamentā ieguvusi 23 deputātu vietas, "KPV LV" un JKP - pa 16, "Attīstībai/Par" un VL-TB/LNNK - pa 13, ZZS - 11, bet "Jaunā Vienotība" - astoņas deputātu vietas.