foto: ekrānuzņēmums no video
Lauž ārā durvis un nozog visu pārtiku: pensionāre Talsu novadā pārbijusies pati savās mājās
Novadu ziņas
2018. gada 3. oktobris, 10:58

Lauž ārā durvis un nozog visu pārtiku: pensionāre Talsu novadā pārbijusies pati savās mājās

Jauns.lv

Talsu novada Laucienes pagasta iedzīvotājas Zeltītas māju apciemojuši zagļi, vēsta LTV raidījums 4.studija. Pensionāre atklāj, ka nevēlamie ciemiņi ne tikai pilnībā iztukšojuši viņas ledusskapi, bet arī centušies izlauzt mājas durvis.

Pirmā zādzība notikusi vakarpusē, laikā, kad pensionāre skatījusies ziņas. Sēžot istabā, viņa dzirdējusi aizdomīgu troksni. Apstaigājot visas istabas, trokšņa cēloni tomēs neizdevās atrast, tomēr dienas laikā Zeltīte savas mājas durvis mēdz neslēgt ciet.

Vēlāk, kad durvis jau bijušas aizslēgtas, Zeltīte pa logu pamanījusi divus vīriešus, no kuriem viens bijis čigānu tautības. Abi pa taciņu nākuši pensionāres mājas virzienā. Nevēlamie ciemiņi mēģinājuši ielauzties kundzes mājās, cenšoties izlauzt durvis. Lai arī zagļiem tas tā arī neizdevās, durvis pēc tam neesot bijis iespējams aizvērt.

Zeltīte stāsta, ka notikuma brīdī bijusi ļoti pārbijusies, taču pavisam pārsteigta viņa bijusi nākamās dienas rītā, atverot ledusskapi, kurš izrādījies pilnīgi tukšs. Pensionāre secinājusi, ka iepriekšējā dienā, kad dzirdējusi aizdomīgus trokšņus, zagļi paviesojušies neaizlēgtajā priekšnamā, kur atrodas ledusskapis. Dažas dienas iepriekš viņa iegādājusies pārtiku apmēram 50 eiro vērtībā, ko bija plānojusi lietot ilgāku laiku - nozagta svaiga gaļa, desas, rulete un citi pārtikas produkti.

Pensionāre vērsusies policijā, pretī saņemot aicinājumu turpmāk durvis slēgt ciet. Ņemot vērā to, ka mājas mēdz būt vaļā un laupītāji var brīvi tajā iekļūt, kriminālprocess uzsākts nav - trūkst pierādījumu, ka zagļi viņas īpašumā ielauzušies prettiesiski.

VP Talsu iecirkņa kriminālpolicijas priekšnieks Ansis Zanders raidījumam 4.studija atklāj, ka viena no personām pēc apraksta tomēr ir atpazīta un no šīs personas ir pieņemts paskaidrojums. Lai arī vīrietis savu vainu noliedz, ar viņu veiktas profilaktiskas pārrunas, atgādinot likumā noteiktās prasības.

Tēmas