foto: Edijs Pālens/LETA
Vējonis sveic Latvijas tēvus un vectēvus: "Sabiedrībai jūs esat tādi paši varoņi kā savam bērnam"
Valsts prezidents Raimonds Vējonis.
Sabiedrība
2018. gada 9. septembris, 10:37

Vējonis sveic Latvijas tēvus un vectēvus: "Sabiedrībai jūs esat tādi paši varoņi kā savam bērnam"

Jauns.lv / LETA

Sveicot tēvus un vectēvus Tēva dienā, Valsts prezidents Raimonds Vējonis novēl vairāk laika, ko pavadīt kopā ar saviem bērniem un mazbērniem.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, Vējonis savā apsveikumā uzsver, ka šogad Latvijas valstij paliek simts gadi, un tas nebūtu iespējams bez stiprām ģimenēm un dzimtām, kurās būtiska loma ir bijusi arī stipriem tēviem.

"Tēvs ir mūsu atbalsts un padomdevējs. Cilvēks, kas veido mūsu izpratni par labo un ļauno, māca tēvzemes mīlestību un lepnumu par savu valsti," uzsver prezidents.

Viņš norāda, ka tēva dotais paliek kopā ar mums uz mūžu. "Tā var būt drošības sajūta un atbildība, prieks un mīlestība, zināšanas vai amata prasme. Tēvs ir piemērs, no kura mācīties kopš vismazākajām dienām," akcentē Vējonis.

Viņš arī pauž, ka būt tēvam ir prieks, gods un lepnums. Ģimenēs, ko vieno mīlestības saites, tēvs dala ikdienas rūpes ar māti. Tādēļ prezidents īpaši izceļ tēvus, kas ik dienu ir kopā ar saviem bērniem - gan mācoties pirmos burtus, gan kopā lasot grāmatas un ejot skolas gaitas, gan sapņojot un piepildot šos sapņus. "Sabiedrībai jūs esat tādi paši varoņi kā savam bērnam!" viņš uzsver.

Tēva dienā prezidents novēl visiem tēviem un vectēviem vairāk laika, ko pavadīt kopā ar saviem bērniem un mazbērniem. "Lai šis laiks ir piepildīts, lai jūsu dotais tiek rūpīgi glabāts un nests tālāk!" novēl Vējonis.