foto: LETA
Latvijas simtgadē valsts dāvinās 100 eiro politiski represētajiem
Politiski represētajām personām Latvijas simtgadē izmaksās vienreizēju atbalstu 100 eiro apmērā.
2018. gada 28. augusts, 15:20

Latvijas simtgadē valsts dāvinās 100 eiro politiski represētajiem

Jauns.lv / LETA

Politiski represētajām personām Latvijas simtgadē izmaksās vienreizēju atbalstu 100 eiro apmērā, šodien lēma valdība.

Kā norāda Labklājības ministrijā (LM), šāda summa būtu kā atbalsts, ņemot vērā politiski represēto likteni, no kuriem lielākā daļa cietusi no komunistiskā režīma, turklāt ar katru gadu šīs kategorijas iedzīvotāju skaits samazinās, jo daudziem pasliktinās veselība.

Ministrija atgādina, ka valdību veidojošo partiju koalīcijas sadarbības padome šī gada 12.februārī vienprātīgi atbalstīja šo Latvijas politiski represēto apvienības iniciatīvu.

Atbalstu 100 eiro apmērā piešķirs politiski represētām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem.

Atbalsts tiks piešķirts politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem, kuriem šis statuss piešķirts un Iedzīvotāju reģistrā ir aktīvs līdz 2018.gada 30.septembrim un kuru dzīves vietas adrese ir deklarēta vai reģistrēta Latvijā.

LM norāda, ka atbalsts paredzēts, lai atbalstītu šīs personas, tādējādi atbalsta saņēmēja nāves gadījumā šo atbalstu nav tiesības pieprasīt un piešķirt citai personai, piemēram, mantiniekiem.

Atbalstu piešķirs un izmaksās Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, kas atbalstu varētu sākt izmaksāt novembrī, un izmaksās visiem atbalsta saņēmējiem ne vēlāk kā līdz šī gada 31.decembrim.