Cik ilgi vēl jāgaida uz pavasari?
Cerības uz saulainākiem brīžiem vien Kurzemes piekrastē svētdien.
Sabiedrība
2016. gada 4. marts, 11:15

Cik ilgi vēl jāgaida uz pavasari?

Jauns.lv

Tuvojoties nedēļas nogalei kaļam plānus - prasās saule un siltums, lai dotos garākās pastaigās vai izbraucienā uz laukiem pie dabas krūts. Tiem, kuri cer uz +15 grādiem kā Baltkrievijā, vēl jāpagaida. Nedēļas nogalei tik iepriecinošu ziņu nav, liecina Gismeteo.lv laika ziņas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nedēļas nogale Rīgā solās būt samērā apmākusies un gaiss turēsies -1...+4 grādu robežās. Cerības uz saulainākiem brīžiem vien Kurzemes piekrastē svētdien. Toties Valmieras pusē svētdien iespējams pat slapjš sniegs. Latvijas dienvidu daļā saglabāsies samērā apmācies laiks ar nelieliem nokrišņiem un saulaināka solās būt svētdiena.

Šī diena lielākajā daļā Latvijas pārsvarā būs apmākusies, vien brīžiem starp mākoņiem pavīdēs saule. Gaisa temperatūra dienas laikā būs no 0...+1 grādam Vidzemē un Latgalē, centrālajā daļā ap +3 grādiem, Kurzemes piekrastē līdz +5 grādiem. Rīgā dienā gaidāms mākoņains laiks, nokrišņu ticamība maza, gaisa temperatūra +2...+4 grādi.

Naktī uz sestdienu debesis nomāksies, gaisa temperatūra no -4 grādiem Latvijas austrumos līdz +1 grādam jūras piekrastē. Dienas laikā uzlīs neliels lietus un gaisa tempeartūra ap 0...+5 grādiem.

Svētdiena Latvijas centrālajā daļā vēl būs apmākusies un nesīs līdzi nokrišņus. Par saules klātbūtni varēs priecāties Kurzemes piekrastē un Latvijas dienvid daļā dzīvojošie. Gaisa temperatūra naktī noslīdēs līdz -4 grādiem, bet dienas laikā gaiss iesils līdz +2 ...+7 grādiem, liecina gismeteo laika prognozes .

Raksts tapis sadarbībā ar gismeteo.lv / Foto: Shutterstock