Ašeradens: "Katri 2%, kas ieguldīti aizsardzībā, ir atmaksājušies ar uzviju"
foto: Paula Čurkste/LETA
Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.
Viedokļi

Ašeradens: "Katri 2%, kas ieguldīti aizsardzībā, ir atmaksājušies ar uzviju"

RīgaTV 24

“Katri tie 2%, ko esam samaksājuši par aizsardzību, mums ir atmaksājušies ar uzviju,” ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība) apgalvoja RīgaTV 24 raidījumā "TOP5". Ministrs skaidroja, ka ārvalstu investori jūtas daudz optimistiskāki par reģiona drošību un ir gatavi investēt vairāk.

Ašeradens: "Katri 2%, kas ieguldīti aizsardzībā, i...

Viņš norādīja, ka pēc Krimas okupācijas 2014. gadā ārvalstu investori sāka šaubīties par reģiona drošību un pārtrauca investēt Latvijā: “Pēc Krimas okupācijas zibenīgi pazuda ārvalstu investīcijas. Daudzi uzņēmēji teica: “Mēs saprotam, ka jūs esat riska zonā.” Man pašam bija debates ar amerikāņu investoriem, kas bija gatavi investēt startup-os, par to, kāda būs valdības programma, ja gadījumā sāksies militārs konflikts – kā tas bizness tiks evakuēts.”

Ašeradens apgalvoja, ka pašlaik šādu diskusiju neesot, jo aizsardzības līmenis ir augstāks un investori jūtas droši. “Pēc Varšavas lēmumiem mēs esam zem NATO lietussarga, un investīcijas atgriežas,” sacīja ekonomikas ministrs.

Pēdējos gados investīcijas veidojušas vērā ņemamu iekšzemes kopprodukta (IKP) daļu: “Pagājušais gads bija izcils ar 20% no IKP, un arī šogad izskatās, ka investīcijas aug ļoti, ļoti labi.”