Pavasaris tuvojas negribīgi
Nedēļas sākums būs samērā apmācies, iespējami nokrišņi lietus un slapja sniega veidā.
Sabiedrība
2016. gada 7. marts, 11:02

Pavasaris tuvojas negribīgi

Jauns.lv

Marta otrā nedēļa diez vai paliks prātā kā pavasara vēstnesis. Drīzāk to varam uztvert kā laiku, lai sakoptu savus dārzus, apgrieztu krūmus un sapostu dobes ziedēšanas periodam. Šajā darba nedēļā gaiss iesils tieši tik, lai apliecinātu, ka pavasaris nekur nesteidzas un tuvojas negribīgi, liecina Gismeteo.lv laika ziņas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nedēļas sākums būs samērā apmācies, iespējami nokrišņi lietus un slapja sniega veidā. Pirmdiena Rīgā būs apmākusies, gaisa temperatūra dienas laikā pakāpsies no +3 grādiem rīra stundā līdz +6 grādiem. Citur Latvijā debesis vietām skaidrosies , bet Latvijas austrumu daļā gaidāms lietus. Temepratūra Kurzemes piekrastē +5 grādi, centrālajā daļā ap +6 grādiem, bet Vidzemē un Latgalē +3...+5 grādi.

Otrdien gaidāmi lielāki nokrišņi. Rīgā apmācies un gaiss kļūs vēsāks 0...+3 grādi. Termometra stabiņš naktī pazemināsies līdz -3 grādiem Latvijas austrumu daļā, taču jūras piekrastē būs siltāks ap 0 grādiem. Dienas laikā temepratūra pakāpsies līdz +2 austrumu pusē, +7 grādiem jūras tuvumā.

Trešdien naktī saglabāsies neliels sals valsts austrumu daļā ap -2 grādiem, piekrastē ap +2 grādiem. Savukārt dienā iesils līdz +3 grādiem Vidzemē un Latglaē un +8 grādiem piekrastes teritorijās. Rīgā un Latvijas centrālajā daļā sagaidāms apmācies laiks, naktī nokrišņi, bet pa dienu lietus klātesamība mazināsies. Gaiss arvien vēss 0...+3 grādi.

Nedēļas otrajā pusē debesis skaidrosies un dienas kļūs patīkami saulainas, liecina gismeteo laika prognozes .

Raksts tapis sadarbībā ar Gismeteo.lv/Foto: Ieva Lūka/LETA