foto: LETA
Lībiņa-Egnere pienākumu deklarēt nelaulāto partneri rosina ieviest reizē ar kopdzīves regulējumu
Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa - Egnere.
Sabiedrība
2018. gada 24. jūlijs, 21:43

Lībiņa-Egnere pienākumu deklarēt nelaulāto partneri rosina ieviest reizē ar kopdzīves regulējumu

Jauns.lv / LETA

Pienākumu deklarēt nelaulāto partneri nepieciešams noteikt kopā ar faktiskās kopdzīves regulējuma ieviešanu, rosina "Vienotības" politiķe, Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere.

Kā informēja "Jaunās Vienotības" preses sekretārs Sandris Sabajevs, Lībiņa-Egnere uzskata, ka Latvijā ir jāpieņem faktiskās kopdzīves regulējums, lai ar likumu regulētu attiecības starp nelaulātiem kopdzīves partneriem, tostarp arī amatpersonām.

Saistībā ar faktiskās kopdzīves regulējuma neesamību politiķe ir iesniegusi priekšlikumu Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā izskatāmajiem grozījumiem likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā", kas paredz, ka pienākums amatpersonai deklarācijā iekļaut nelaulātu personu, ar kuru tā dzīvo kopā un ar kuru tai ir kopīga saimniecība, stājas spēkā tikai tad, kad ir pieņemts faktiskās kopdzīves regulējums.

"Es uzskatu, ka ir nedemokrātiski uzlikt par pienākumu cilvēkiem deklarēt savu nelaulāto kopdzīves partneri, kamēr valsts kategoriski neļauj cilvēkiem savu kopdzīvi reģistrēt nelaulājoties," uzsver Lībiņa-Egnere.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā "Vienotības" Saeimas frakcija iesniedza priekšlikumus par būtiski stingrākiem noteikumiem valsts amatpersonu deklarāciju iesniegšanai, tostarp priekšlikumu, kas paredz, ka amatpersonai deklarācijā ir jāiekļauj nelaulāta persona, ar kuru tā dzīvo kopā un ar kuru tai ir kopīga saimniecība.