foto: Juris Rozenbergs/Jauns.lv
FOTO: Esplanādē uzstājas pasaules latviešu dienu koru un folkloru kopas 
Kultūra
2018. gada 4. jūlijs, 10:41

FOTO: Esplanādē uzstājas pasaules latviešu dienu koru un folkloru kopas 

Jauns.lv

Otrdienas pievakarē Esplanādē Dziesmu un deju svētku ietvaros notika Pasaules latviešu dienu koru un folkloras kopu koncerts "Cilvēks.Mūžs.SKAN!". 

Pasaules latviešu dienu koru un folkloras kopu koncerts "Cilvēks.Mūžs.SKAN!"

gallery icon

Pasākuma programmā tika iekļauti darbi no pēdējos gados ārzemēs notikušajiem latviešu Dziesmu un deju svētkiem, kolektīvu iemīļotākie skaņdarbi un  dziesmas,  kā arī XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI Deju svētku repertuārs. 

Koncerta vadmotīvs –  cilvēka mūža ritējums paralēli Latvijas valsts vēsturiskajiem līkločiem. Sākotnēji – mīlestība un mērķis, tad spēks, izturība, pacietība, darbs un vienotība, kam seko gandarījums un jauna sākuma sākums, kā mazs bērns, kas no jauna lolojams un mīlams. Lai dzimta nebeidzas, lai tauta nepazūd, lai dzimtenei cerīga nākotne!

Koncerta idejas autore un mākslinieciskā vadītāja– Eiropas latviešu apvienības kultūras referente Inguna Grietiņa-Dārziņa (Īrija)
Režisore – Andra Baltmane (Beļģija)
Koru nozares vadītāji  – Vizma Maksiņa (Kanāda), Ilmārs Millers (Somija), Lilija Zobens (Anglija)
Folkloras nozares un koncerta vadītāja – Laura Šmideberga (Igaunija)
Diriģenti –  Sandra Birze (Austrālija), Inguna Grietiņa-Dārziņa (Īrija), Lezlijs Īsts (Leslie East, Lielbritānija), Vizma Maksiņa (Kanāda), Ilmārs Millers (Somija), Marks Opeskins (Vācija), Laura Padega-Zamura (ASV), Krisīte Skare (ASV), Lilija Zobens (Lielbritānija)