foto: LETA
Drošības policija izlēmusi nepubliskot sev zināmo par Skujiņa varbūtējo saistību ar bēdīgi slaveno Martinsonu
DP izskatījusi VK iesniegumu par Skujiņu iespējamo saistību ar Martinsonu, tomēr rezultātu neatklāj.
2018. gada 8. jūnijs, 18:48

Drošības policija izlēmusi nepubliskot sev zināmo par Skujiņa varbūtējo saistību ar bēdīgi slaveno Martinsonu

Jauns.lv / LETA

Drošības policija (DP) ir izskatījusi Valsts kancelejas (VK) iesniegumu par nu jau bijušā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidāta Māra Skujiņa iespējamo saistība ar skandālos iepīto uzņēmēju Māri Martinsonu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

DP tika saņemts un izskatīts VK iesniegums. Par rezultātiem DP informēs VK. Vienlaikus, ņemot vērā apstākli, ka informācija par DP kā valsts drošības iestādes darbībām nav publiski izpaužama, plašākus komentārus DP nesniedz.

6.jūnijā Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis paziņoja, ka nolēmis vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, kā arī DP par Skujiņa iespējamo saistību ar Martinsonu, kurš bija aizturēts Latvijas Bankas prezidenta Ilmāram Rimšēviča krimināllietā.

Lai arī Skujiņš apliecinājis, ka ar Martinsonu nekad neesot ticies un viņu nepazīst, 7.jūnijā viņš atsauca savu pieteikumu VID ģenerāldirektora amatam. Viņš paziņoja, ka "melu kampaņas organizatori un tās tiražētāji medijos ir uzvarējuši, turklāt pēdējās dienas ir spilgts apliecinājums politiskās kultūras purvam visnožēlojamākajā veidā".

Laikraksts "Diena" vēstīja, ka Skujiņš bijis finanšu direktors koģenerācijas projektu attīstītājā "Energo Capital". Kā galvenie "Energo Capital" attīstīto koģenerācijas projektu investori bijuši Martinsons un bijušais "Parex bankas" līdzīpašnieks Viktors Krasovickis.

Skujiņš "Energo Capital" amatu ieņēmis no 2012.gada februāra līdz oktobrim. Pie saviem sasniegumiem šajā amatā viņš min sarunas ar dažādām bankām un kredītiestādēm par kopumā 34 miljonu eiro kredītiem celtniecības darbiem, aprīkojuma iegādei un apgrozāmo līdzekļu iegūšanai "Energo Capital" investīcijām biomasas koģenerācijas elektrostaciju attīstībā. Skujiņš uzņēmumā arī vadījis juridisko, vides un biznesa izpēti, lai iegūtu banku aizdevumus. Tagad "Energo Capital" izgājis maksātnespējas procesu un palicis valstij parādā 135 495 eiro nenomaksātos nodokļos, vēsta "Diena".

Jautājums par Skujiņa darbu "Energo Capital" esot izskanējis VID vadītāja pretendentu atlases gaitā, bet viss, ko viņš varējis paskaidrot, ka atbildējis tikai par kredītu piesaisti no bankām un ar Martinsonu nav ne ticies, ne komunicējis. "Es nezināju to, kas man nebija jāzina, es nepārvaldīju finanšu plūsmas, ar to nodarbojās citi cilvēki. Finanšu direktora amats bija amata nosaukums, par kuru vienojāmies, ka tas "smuki skan"," norādījis Skujiņš.

Savukārt laikraksts "Neatkarīgā" ziņo, ka Skujiņš 2012.gadā ir bijis SIA "Natural Resources" valdes loceklis, īpašnieks un pat likvidators, bet šī uzņēmuma līdzīpašnieks savulaik bijis Martinsons.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās