foto: LETA
Baldonē savvaļā atrastais eksotiskais dzīvnieks veiksmīgi pārcietis operāciju
Patagonijas mara.
Sabiedrība
2018. gada 15. maijs, 22:45

Baldonē savvaļā atrastais eksotiskais dzīvnieks veiksmīgi pārcietis operāciju

Jauns.lv / LETA

Svētdien, teritorijā starp Iecavu un Baldoni noķertais Dienvidamerikas grauzējs - Patagonijas mara - pārcietusi operāciju, taču vēl turpina atkopties, pastāstīja Rīgas Zoodārza valdes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka.

Viņš pastāstīja, ka dzīvniekam rītdien plānota vēl viena medicīniska apskate, lai redzētu kā norit brūces sadzīšana. Līdaka pastāstīja, ka dzīvnieks tika atrasts ļoti novārdzis un normālā situācijā viņam būtu jābūt par vismaz 30% smagākam nekā pašlaik. Tāpat dzīvnieku pazinējs norādīja, ka "ir skaidrs, ka dzīvnieks bijis piesiets", jo uz kakla izveidojušies noberzumi, kas visbiežāk rodas no kakla siksnas vai virves.

Lai gan atlabšana notiek lēni, vakar dzīvniekam atkal esot parādījusies ēstgriba, kas esot laba zīme.

Ziemā Iecavas apkārtnē savvaļā tika noķerts arī ķengurs, taču dzīvnieka īpašnieki tā arī neatradās. Taujāts par to, vai zoodārzā nav radušās aizdomas, ka šajā teritorijā varētu būt kāda nelegāla dzīvnieku turēšanas vieta, Līdaka norādīja, ka šāda veida izmeklēšana būtu jāveic atbildīgajām institūcijām. "Es domāju policijas pārstāvji ir informēti gan par ķengura, gan maras atrašanas gadījumu. Ja viņi saredz šeit nozieguma pazīmes, ir jāuzsāk izmeklēšana. Es tādas saredzu, jo kaut vai savvaļas dzīvnieka turēšana nebrīvē ir traktējama kā nežēlīga izturēšanās pret dzīvnieku," pauda zoodārza pārstāvis.

Pēc atlabšanas grauzējs Rīgā gan, visticamāk, nepaliks. "Maras ir ļoti sabiedriski dzīvnieki un uzturas baros. Mums nav mērķis šādu dzīvnieku grupu izveidot. Tāpēc, visdrīzāk, meklēsim zoodārzu, kurš būs gatavs viņu uzņemt," teica Līdaka.