foto: LETA
Cilvēki internetā apbrīno kādu "labdari", kurš par pašizmaksu tirgo lielu skaitu Dziesmu svētku biļešu
Tautas deju kolektīvu lielkoncerts "Līdz varavīksnei tikt" Daugavas stadionā.
Sabiedrība
2018. gada 5. marts, 19:52

Cilvēki internetā apbrīno kādu "labdari", kurš par pašizmaksu tirgo lielu skaitu Dziesmu svētku biļešu

LNT Ziņu dienests

Sociālajos tīklos cilvēku apbrīnu izpelnījies kāds "labdaris", datorspeciālists Kristaps, kurš sludinājumu portālā "ss.com" par pašizmaksu piedāvā iegādāties 48 biļetes uz simtgades Dziesmu un deju svētku deju lieluzvedumu „Māras zeme". Tomēr šis izrādījies viltus stāsts, pirmdien vēstīja raidījums „LNT Ziņas sešos".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ekrānuzņēmumā, ar kuru intensīvi dalās sociālā tīkla "Facebook" lietotāji, lasāms, ka Kristaps sevi sauc par augsto tehnoloģiju speciālistu un viņš esot zinājis, kā apmuļķot biļešu tirdzniecības sistēmu internetā.

Nopērkot 48 biļetes, Kristaps vēlējies dot cerību tiem, kurus biļešu pārdošanas sistēma ir apbēdinājusi. "Mans mērķis nav peļņa (naudu ikdienā pelnu, piedāvājot nopietnus drošības sistēmu risinājumus), bet gan dot iespēju pie biļetēm tikt tiem, kam tās visvairāk nepieciešamas. Zvaniet man un kodolīgi pamatojiet, kāpēc tieši jums būtu šīs biļetes nepieciešamas?" vēsta sociālā tīkla ieraksts.

Raidījums vērsās pie Kristapa un noskaidroja, ka nekas no rakstītā neatbilst patiesībai. "Kāds ir pajokojies vienkārši, ielicis manu numuru, vārdu un uzvārdu, un sarakstījis tekstu. Es izņēmu ārā to sludinājumu pats. Kamēr vēl bija iekšā, tikmēr jau zvanīja," saka puisis.

Viņš bijis spiests samaksāt dažus centus, lai no sludinājumu portāla tiktu izdzēsts viltus sludinājums, jo šajās dienās telefons bijis karsts no potenciālajiem klientiem. Tikmēr "Facebook" lietotāji turpina dalīties ar viltus sludinājumu līdzīgi kā ar viltus ziņām. Komentāros cilvēki slavē Kristapa rīcību kā ļoti cēlu un patriotisku pretēji spekulantu rīcībai, kuri grib iedzīvoties ar simtkārtīgu uzcenojumu. Kristaps ļoti cer, ka cilvēki pārtrauks dalīties ar sludinājuma portāla ekrānuzņēmumu, lai ļautu mobilajam telefonam "atdzist" no daudzajiem zvaniem.

Tikmēr sludinājumu portālā "ss.com" visaugstākā cena par vienu biļeti uz Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertu "Zvaigžņu ceļā" sasniegusi jau 350 eiro.

Kā ziņots, aizvadītajā sestdienā sāktā Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecība radījusi sabiedrībā sašutuma vilni. Biļešu tirdzniecība nenoritēja gludi, un daudzi pie biļetēm netikušie pārmet lēno interneta sistēmas darbību un kļūdas, piemēram, nauda ir bijusi samaksāta, taču izrādījies, ka biļetes tomēr nav nopirktas. Savukārt biļetes nopirkušie sūdzas par augstajām biļešu tirgotāja komisijas maksām. Tikmēr SIA "Biļešu paradīze" norāda, ka biļešu tirdzniecības sistēmai uzbrukuši hakeri.

Cilvēki salst rindās pēc Dziesmu un deju svētku biļetēm

Pirmajās divās Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības stundās jeb no sestdienas plkst.11 līdz 13 pārdotas 19 848 biļetes uz ...

gallery icon
30
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās