foto: LETA
FOTO: kā izskatās apzagtā Rimšēviča villa Langstiņos
Korupcijā aizdomās turētā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča māja Langstiņos.
2018. gada 25. februāris, 16:40

FOTO: kā izskatās apzagtā Rimšēviča villa Langstiņos

Jauns.lv

Policijā sākts kriminālprocess par ielaušanos Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča privātmājā Garkalnes novada Langstiņos, kas notikusi naktī uz sestdienu. Vēlāk izskanēja, ka no nama nozagts, piemēram, seifs, bet māja atstāta izdemolēta.

Kā izskatās apzagtā Rimšēviča villa Langstiņos

gallery icon
10

Policija izsaukumu par ielaušanos saņēmusi pl.23.49 vēlā piektdienas vakarā. Pats saimnieks gan nav bijis mājās.

Apzagtais nams ir kopumā viens no septiņiem Ilmāram Rimšēvičam piederošiem nekustamajiem īpašumiem. Viņš deklarējis vairākus zemes gabalus, kā arī dzīvokli Rīgā un divas mājas - viena ir apzagtā māja Langstiņos, otra atrodas Jūrkalnē.

Jau vēstīts, ka Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš nekomentē iespējamās versijas, kāpēc šāda zādzība notikusi, savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ziņo, ka ir sākts kriminālprocess, taču zādzība neietekmēšot jau sākto izmeklēšanas procesu pret Rimšēviču aizdomās par kukuļošanu.

Ilmārs Rimšēvičs dzīvē un darbā

Ilmārs Rimšēvičs dzīvē un darbā

gallery icon
51

Rimšēvičs tiek turēts aizdomās KNAB izmeklētā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta 4.daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā ir vismaz 100 000 eiro. Par iespējamo nozieguma atbalstīšanu aizturēts un vēlāk atbrīvots uzņēmējs Māris Martinsons. Uzņēmējam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Ilmāru Rimšēviču atbrīvo no ieslodzījuma

Likumsargi atbrīvojuši Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču.

gallery icon
12

KNAB paziņojis, ka šī krimināllieta nav saistīta ar kredītiestādēm, kas patlaban darbojas Latvijā, nedz ar ASV Finanšu ministrijas paziņojumiem par "ABLV Bank" darbību, nedz arī ar potenciālo tiesvedību starp Latvijas valsti un "Norvik" banku. Netieši noprotams, ka lieta varētu būt saistīta ar "Trasta komercbanku", ko gan KNAB, gan Rimševiča puse nedz noliedz, nedz apstiprina.

Rimšēvičs apsūdzības noraida.

Rimšēvičs pēc KNAB aizturēšanas sasauc preses konferenci

Rimšēvičs pēc KNAB aizturēšanas sasauc preses konferenci

gallery icon
33