foto: Publicitātes
Bērnu izglītojošās programmas nodarbības “Pamodini tautumeitu” izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa”
Runā Rīga
2018. gada 13. februāris, 17:13

Bērnu izglītojošās programmas nodarbības “Pamodini tautumeitu” izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa”

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

No šī gada 17. februāra izstāžu zāle “Rīgas mākslas telpa” uzsāk Bērnu izglītojošo programmu “Piloti”, kuru nodarbību saturs tiks pielāgots katrai no izstādēm, kas līdz septembrim tiks eksponētas izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nodarbības notiks profesionāla pedagoga un viņa asistenta pavadībā, divās vecuma grupās un nodrošinot visus nepieciešamos materiālus.

Līdz pat šī gada 18. martam izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” (Kungu ielā 3) ir skatāma starpdisciplināra izstāde “CILME / audums kā koncepcija un materiāls Latvijas identitātē”, tās ietvaros notiks izglītojošas nodarbības “Pamodini tautumeitu”, kas paredzētas pirmskolas un sākumskolas vecuma bērniem.

Nodarbības notiks sestdienās - 17. februārī, 10. martā un 17. martā. Nodarbības notiks divām vecuma grupām – plkst. 11.00 gaidīsim bērnus vecuma grupā no 5 līdz 7 gadiem, savukārt plkst. 14.00 aicinām bērnus no 7 līdz 9 gadiem. Katrā no nodarbībām paredzēta iepazīšanās ar izstādi “CILME / audums kā koncepcija un materiāls Latvijas identitātē”, sarunas ar bērniem par mākslu un māksliniekiem, kā arī īpašas dāvanas sagatavošana Latvijas Simtgades svinībām. 

Nodarbībās vietu skaits ir ierobežots, tāpēc pirms tām lūdzam pieteikt dalībnieku pa tālruni +37167026726 vai sūtot informāciju elektroniski ar bērna vārdu, vēlamo pasākuma datumu un laiku uz e-pastu makslastelpa@riga.lv. Katra nodarbība ilgs līdz divām stundām. 

Dalības maksa ir EUR  7.00, kur iekļauti visi nodarbībai nepieciešamie materiāli un darba apģērbs.

Jau ziņots, ka izstāde “CILME / audums kā koncepcija un materiāls Latvijas identitātē” ataino latvietības koda meklējumus dažādu paaudžu mākslinieku darbos, atspoguļojot gadsimtos seno kultūru mijiedarbību sekas, aktuālo ģeopolitisko situāciju ietekmi un citus šodienas kultūras telpu veidojošos aspektus, kas liek apstāties un aizdomāties, kas mēs esam.

Ekspozīcijā līdzās jau zināmiem un jaunradītiem mākslas objektiem var iepazīties ar interesantākajiem interneta aptaujas “Kāds ir latvietis?” rezultātiem, kuros atspoguļojas latvieša pašnovērtējums, atklājot gan stereotipizētu, gan nesaudzīgi tiešu skatījumu.

Izstādi organizē Latvijas Mākslas akadēmija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienību un izstāžu zāli “Rīgas mākslas telpa”. Izstādes kuratore – Elīna Ģibiete. Izstādes vizuālā identitāte – Mareks Hofmanis, izstādes scenogrāfija – Kristians Brekte. Projekts tiek īstenots ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas „Latvijai - 100” atbalstu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās