foto: LETA
Izšķīdusi "Vienotības" Gulbenes nodaļa
Politiskās kustības "Sabiedrība Centriskai politikai" valdes priekšsēdētājs Smiltēns gandarīts par jaunpienākušajiem atbalstītājiem.
Politika
2018. gada 5. februāris, 14:02

Izšķīdusi "Vienotības" Gulbenes nodaļa

Jauns.lv

Likvidēta partijas "Vienotība Gulbenes nodaļa, kuras nu jau bijušie biedri iestājušies Edvarda Smiltēna vadītajā politiskajā organizācijā "Sabiedrība Centriskai Politikai", izveidojot jaunu nodaļu Gulbenē. Līdz ar jaunu biedru iestāšanos un nodaļas izveidi, "Sabiedrība Centriskai Politikai" turpmāk būs pārstāvēta arī Gulbenes novada domē ar 4 deputātiem, portālu Jauns.lv informēja organizācija.

SCP Gulbenes nodaļu turpmāk vadīs 10.Saeimas deputāts  un Gulbenes novada domes deputāts Andis Caunītis: "Ņemot vērā, ka "Vienotība"" grimst iekšējās nesaskaņās, kā arī nav skaidrības, kurš tieši šo partiju vada un pieņem lēmumus, Gulbenes nodaļa izlēma rīkot nodaļas sapulci, kurā pieņēmām lēmumu izstāties no Vienotības. Diemžēl, partija zaudējusi gan sabiedrības, gan biedru uzticību un, mūsuprāt, nav gatava mainīties, lai to atjaunotu. Tāpēc tika pieņemts radikāls lēmums.
Tomēr, mēs, Gulbenes nodaļas biedri, esam politiski aktīvi cilvēki, kuriem rūp gan mūsu novads, gan valstī notiekošais kopumā. Nevēlamies pārtraukt savu politisko un sabiedrisko darbību, tāpēc apvienojām savus spēkus ar "Sabiedrība Centriskai Politikai". Atbalstām politiskās organizācijas uzskatus, ka Latvijas politikā ir jāstiprina centrisko domāšanu un idejas, izstrādājot jaunu politisko piedāvājumu un apvienojot jaunus, talantīgus un izglītotus cilvēkus, kuri kļūs par jaunu maiņu Latvijas politikā."

Edvards Smiltēns, 12. Saeimas deputāts, LRA valdes loceklis un SCP valdes priekšsēdētājs: "Tas, ko šobrīd varam uzskatāmi vērot ne vien Latvijas, bet visas pasaules politikā - notiek tās radikalizēšanās. Šo procesu veicina arī centriski orientēto spēku sabrukums. Politikā veidojas izteikti liberālas un konservatīvas partijas, kā arī labējas un kreisas. Trūkst centrisko politisko spēku, kas veidotu un noturētu līdzsvaru. Tādēļ uzskatām par savu pienākumu vairot mūsu spēku ar jaunu biedru piesaisti un pārstāvniecībām Latvijas novados, lai nodrošinātu līdzsvarotas un centriskas politikas īstenošanu. Tāpat mūsu mērķis ir stiprināt LRA, kas kļuvusi par zināmu gravitācijas centru, piesaistot jaunus politiķus, un būs līdzsvara elements Latvijas politikā pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām."