foto: LETA
"Vienotības" eksbiedrs Smiltēns ar Reģionu apvienību noslēdz vienošanos kopīgam startam vēlēšanās
Smitēna "Sabiedrība centriskai politikai" ies kopā ar Reģionu apvienību.
2017. gada 17. oktobris, 22:33

"Vienotības" eksbiedrs Smiltēns ar Reģionu apvienību noslēdz vienošanos kopīgam startam vēlēšanās

Kasjauns.lv/LETA

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Pārstāvju sapulce vienojusies par startu vēlēšanās pašreizējās apvienības statusā, reizē pieļaujot iespēju slēgt sadarbības līgumus ar citām partijām, pavēstīja sapulces vadītājs, Vidzemes partijas priekšsēdētāja vietnieks Guntis Gladkins.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš skaidroja, ka LRA pamatu arī uz nākamajām vēlēšanām veidos partija "Reģionu alianse" un Vidzemes partija. Vaicāts, vai šī sadarbība ļautu arī saraksta nosaukumā minēt citus politiskos spēkus, Gladkins atbildēja noliedzoši, skaidrojot, ka sadarbība izpaustos bez kādu citu spēku iekļaušanas nosaukumā. Reizē potenciālo sadarbības partiju pārstāvji varētu tikt iekļauti kandidātu sarakstā.

Par šo lēmumu balsoja pieci Pārstāvju sapulces locekļi, savukārt pret esot balsojis Vidzemes partijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis, pastāstīja Gladkins.

Šodien LRA arī noslēdza oficiālu sadarbības līgumu Saeimas pie frakcijām nepiederošā deputāta Edvarda Smiltēna vadīto biedrību "Sabiedrība centriskai politikai". Pašlaik notiek sarunas par oficiāla līguma slēgšanu ar deputāta Jura Viļuma (LRA) pārstāvēto "Latgales spēku" un Liepājas politiķa Jāņa Vilnīša (LRA) pārstāvēto biedrību "Liepājniekiem".

Nākamā LRA Pārstāvju sapulces sēde notiks 31.oktobrī, savukārt Vidzemes partijas kopsapulce gaidāma novembra otrajā pusē, piebilda Gladkins.

13.Saeimas vēlēšanas paredzētas 2018.gada oktobrī.