foto: Facebook
Pazudušais Rihards ir atrasts, taču - ne līdz galam atradies. Māsa: "Esam gada devu izraudājuši..."
Riharda tuvinieki priecājas par to, ka viņš ir dzīvs, un ļoti cer, ka puisis tomēr pados par sevi kādu ziņu.
2017. gada 14. oktobris, 17:30

Pazudušais Rihards ir atrasts, taču - ne līdz galam atradies. Māsa: "Esam gada devu izraudājuši..."

Kasjauns.lv

Četras dienas pēc bezvēsts pazušanas Valsts policija piektdienas vakarā vēstīja, ka meklētais Rihards Leimanis ir atrasts. Taču mājās Rīgā viņš joprojām nav parādījies, un policijai likums aizliedz izpaust, kur vīrietis būtu meklējams.

Dienu pēc Riharda Leimaņa atrašanas viņa ģimenei joprojām nav nekādu ziņu par to, kur puisis varētu būt. Mājās viņš nav pārnācis.

Valsts policijā portālam Kasjauns.lv paskaidroja, ka Leimanis ir atradies sveiks un vesels. Kādos apstākļos pazudušais atrasts un kur viņš ir patlaban, policijā nepateica: "Viņš ir sveiks un vesels. Ar viņu nav noticis ne nelaimes gadījums, ne noziedzīgs nodarījums. Policijai nav tiesību izpaust personas atrašanās vietu. Ja viņš vēlēsies, tad pats sazināsies ar radiniekiem".

Jāpiebilst, ka vīrietis ir pilngadīgs, un policijai nav pienākums ziņot radiem par viņa paša personiskām izvēlēm.

Tikmēr Riharda māsa Zita norāda, ka līdz galam jau brālis nav atradies. "Neesam pat redzējuši. Policijas inspektorei [Riharda lietas izmeklētājai] telefons visu dienu izslēgts. Vairāk neko nezinām," viņa teic.

Ne ziņas ne no policijas, ne no brāļa

Tā kā mediji vēstī, ka Rihards ir atradies, ģimene tic, ka patiešām atradies. Tomēr Leimaņiem nekas nav paskaidrots - nedz tas, kur viņš atrasts, nedz tas, kur palicis pēc atrašanas. "Mēs no savas galvas neko nevaram izdomāt," portālam Kasjauns.lv teic māsa, uzskatot, ka brālis mērķtiecīgi vēlējies pazust no visu acīm un par sevi nekādu ziņu tuviniekiem nedot.

"Viņš laikam gribēja pazust no visu redzesloka, jo nebija gājis ierastajos interneta saitos, atvienojis visus sakarus. Iespējams, grib pārdomāt savu dzīves gājumu... Cik var noprast, uz ārzemēm nevēlējās doties, jo pārtraucis sakarus ar darba devēja firmu," skaidro Zita Leimane.

Kā vēstījām, puisim bija jādodas darbā uz Nīderlandi, taču tur viņš neieradās, tā vietā pazūdot no sabiedrības pavisam. Pēc trim dienām ģimene sāka viņa meklēšanas pasākumus, iesaistot arī policiju.

Riharda māsa Zita uzskata, ka viņš pats nav pat nojautis, cik liela kņada var sākties, tuviniekiem satraucoties par viņa pēkšņo pazušanu. Vienlaikus viņa norāda, ka tagad ir vismaz miers par to, ka puisis savā, iespējams, depresijā, nav sastrādājis neatgriezeniskas muļķības. Ja viņš ir sveiks un vesels, arī tā ir gana laba vēsts, liek noprast māsa.

"Stress bija pamatīgs, esam gada devu izraudājuši. Viņš nekad nebija pazudis, vienmēr esam bijuši "uz sakariem", teic Zita, "... pilnīgi neparedzama situācija..."

Arī portālam Kasjauns.lv nav informācijas, kur patlaban uzturas, guļ un ēd Rihards. Jauno vīrieti ļoti gaida mājās vai vismaz cer uz to, ka viņš beidzot sazināsies ar saviem tuviniekiem.

Portāls Kasjauns.lv jau ziņoja, ka vairāk nekā četras dienas burtiski izgaisis bija Rihards Leimanis, kurš izgāja no mājām Rīgā, lai dotos pie drauga, bet pēc tam viņam bijis jābrauc uz Nīderlandi, kur Rihards tā arī neieradās.

Nīderlandē Rihardam Leimanim bijis atrasts darbs un turp viņam bija jābrauc strādāt, taču arī darba devējs ar puisi nav varējis sazināties.

Rihards izgāja no mājām Jēkabpils ielā 9. oktobrī ap 18. Pēc tam viņš vairs nebija redzēts. Pazudušā puiša telefons bija izslēgts. Tas pēdējoreiz bijis aktīvs 10. oktobra rītā.