Sabiedrība
2016. gada 27. aprīlis, 22:55

Rīt gaidāms īslaicīgs lietus un gaisa temperatūras svārstības

Jauns.lv

Ceturtdien Latvijā saule strauji iesildīs gaisu, bet no dienvidrietumiem virzīsies aukstā atmosfēras fronte, kas atnesīs īslaicīgu lietu un temperatūras kritumu.

Kurzemē, galvenokārt Liepājas pusē, jau no trešdienas vakara gaidāms lietus, vietām līs stipri. Citviet valstī ceturtdien dienā, sākot no dienvidrietumiem, daudzviet īslaicīgi līs. Atsevišķi lietus mākoņi var veidoties Latvijas ziemeļaustrumu novados.

Gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu būs +2..+7 grādi, valsts austrumu daļā gaiss vietām atdzisīs līdz nullei un sabiezēs migla. Gaisa temperatūra dienā būs +6..+11 grādu, pirms frontes ierašanās valsts centrālajā un austrumu daļā saule gaisu sasildīs līdz +13..+17 grādiem.

Īsi pirms un pēc frontes, dienvidrietumu vējam nomainot dienvidaustrumu vēju, brāzmu spēks sasniegs 13-16 metru sekundē.

Rīgā ceturtdien gaidāms saulains laiks, kas apmāksies un pievakarē skaidrosies. Pēcpusdienā īslaicīgi līs. Dienā gaidāmas dienvidaustrumu, tad dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 14 metriem sekundē. Gaisa temperatūra saullēktā pazemināsies līdz +5..+6 grādiem, dienas vidū sasniegs +15 grādu, bet pēcpusdienā noslīdēs līdz +8 grādiem.

BNS