foto: Ekrānšāviņš no LNT ziņām.
“Tā ir rēta dvēselē” - 11 gadus veca meitene pastāsta par dzīvi kara plosītajā Ukrainā
Valentīna un citi bērni, viesojoties Latvijā.
Sabiedrība
2017. gada 6. augusts, 09:52

“Tā ir rēta dvēselē” - 11 gadus veca meitene pastāsta par dzīvi kara plosītajā Ukrainā

LNT Ziņas

20 dažāda vecuma bērni, kuri piedzīvojuši kara šausmas Ukrainas austrumos, šonedēļ viesojās Latvijā. Katra bērna stāsts ir traģisks un piedzīvotais atstās neizdzēšamas rētas uz visu atlikušo dzīvi, vēsta LNT ziņas.

11 gadus vecā Valentīna ir pusaugu meitene, kura kara šausmu dēļ zaudējusi savu tēvu. Viņa neslēpj, ka tā ir lielākā rēta viņas dzīvē. “Mans tētis nomira 2015. gada 20. janvārī, kad uzspirdzināja Doņeckas lidostu. Viņš nomira un mēs viņu meklējām simts dienas. Man ir maza māsiņa, viņai tobrīd bija tikai gadiņš,” stāsta mazā Valentīna.  Meitene atklāj, ka notikušais atstās rētu viņas dvēselē, ko sadziedēt nespēs neviens. 

Ukrainas karadarbībā cietušie bērni, kuri patlaban uzturas Latvijā

gallery icon
26

Valentīna ir viena no bērniem, kas Ukrainas karā zaudējusi savu tēvu, bet viņu vidū ir arī tādi bērni, kuru tēvi ir bezvēsts pazuduši kopš kara darbības sākuma 2014. gadā. 

Kā atzīst psiholoģe, viesošanās Latvijā ir nenovērtējams ieguldījums bērnu rehabilitācijā. 

Ukrainas bērni četras dienas piedalījās sportiskās aktivitātēs un devās dažādās ekskursijās kopā ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku instruktoriem un jaunsargiem. Viņi atzīst, ka sākumā komunikācija ar ukraiņu bērniem nebija viegla. 

“Latvija ir ļoti skaista valsts, kurā cilvēki dzīvo draudzīgi un atsaucīgi cilvēki,” tā par mūsu zemi izsakās bērni, kuru dzimtenē notiek kara darbība. 

Ukrainas karadarbībā cietušo ģimeņu bērni mājās atgriežas ar divējādām emocijām

. Ukrainas karadarbībā cietušo ģimeņu bērni mājās no Latvijas atgriežas ar divējādām emocijām - no vienas puses, tas ir prieks ...

gallery icon
31