foto: LETA
Zariņš no "Saskaņas" paziņo: līgums ar Putina partiju latviešiem pašlaik ir 2. svarīgākais pēc līguma ar NATO
Partijas "Saskaņa" pārstāvis, Saeimas deputāts Ivars Zariņš.
Politika
2017. gada 24. jūlijs, 16:24

Zariņš no "Saskaņas" paziņo: līgums ar Putina partiju latviešiem pašlaik ir 2. svarīgākais pēc līguma ar NATO

Kasjauns.lv

"Latviešiem līgums ar partiju "Vienotā Krievija" ir pats svarīgākais līgums pēc NATO līguma. "Saskaņa" ar to nes tādu reāli smagu nastu, lai nodrošinātu stabilitāti šajā valstī, un tas būtu tomēr jānovērtē," Saeimas deputāts Ivars Zariņš ("Saskaņa") norādīja RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs".

Zariņš uzskata, ka sabiedrībā pietrūkst konstruktīvas diskusijas par "Saskaņas" līgumu ar Putina pārstāvēto partiju "Vienotā Krievija": "Atliek kaut ko pateikt, bet tālāk analīzes nav. Tas ir apmēram tā, ka tu redzi, ka dakteris tev nāk klāt ar skalpeli, un saki "viņš mani taisās nogalināt". Bet patiesībā tas notiek, lai glābtu tavu dzīvību."

Zariņš norādīja, ka līgums tika slēgts laikos, kad valstī bija vairāki krieviskie politiskie spēki. Līgums palīdzēja šos spēkus apvienot, tādējādi apslāpējot daudzu partiju radikālos uzstādījumus. Zariņš ir pārliecināts, ka līguma pārtraukšana novestu pie negatīvām sekām. "Tiklīdz mēs pārtrauksim šo līgumu, atkal sāksies radikalizācija. Jo mēs esam redzējuši tās aptaujas, kur var redzēt, ka 60% krievvalodīgo atbalsta Putina politiku, 30% atbalsta pat Krimas aneksiju," raidījumā apgalvoja "Saskaņas" pārstāvis. 

Zariņš uzskata, ka latviešiem būtu jānovērtē smagā nasta, ko uzņēmusies "Saskaņa", nevis partijai jāpārmet. "Mēs ar to nesam tādu reāli smagu nastu, lai nodrošinātu stabilitāti šajā valstī, un tas būtu tomēr jānovērtē. Savukārt ir spēki, kuri ir ieinteresēti, mums to pārmetot, dabūt lielāku elektorātu. Tiklīdz tuvojas vēlēšanas, šī kārts tiek izvilkta laukā, lai viņu izspēlētu. Un šī izspēle būtu par ļaunu katram latvietim," raidījumā apgalvoja Zariņš.