foto: LETA
Zināms, kāds laiks būs nedēļas nogalē
Cilvēki festivālā ''Positivus".
Sabiedrība
2017. gada 12. jūlijs, 07:47

Zināms, kāds laiks būs nedēļas nogalē

LETA

Lai gan Latvijas austrumos vēl turpinās lietavas aizejošā ciklona dēļ, no rietumiem tuvojas nākamais ciklons, kas valsti šķērsos ceturtdien, liecina "Global Forecast System" prognoze.

Sagaidāms, ka plaša nokrišņu zona naktī uz ceturtdienu sasniegs Kurzemi, dienas gaitā tā virzīsies pāri visai Latvijai, valsts austrumos lietus vietām turpināsies līdz piektdienai.

Gaidāms arī ilgstošs un stiprs lietus, valsts centrālajā un austrumu daļā ceturtdien iespējamas lokālas ļoti stipras pērkona lietusgāzes, valsts austrumos nav izslēgts arī krusas un vētras risks. Ceturtdien un naktī uz piektdienu piekrastē ciklona ietekmē gaidāmas ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 17 metriem sekundē.

Ar šo ciklonu ieplūdīs vēss gaiss, valsts rietumu un centrālajos novados gaisa temperatūra ceturtdienas pēcpusdienā būs +13..+17 grādu.

Sagaidāms, ka piektdien, sestdien un svētdien vairs tikai vietām Latvijā īslaicīgi līs, gaisa temperatūra brīvdienās paaugstināsies līdz +19..+23 grādiem. Norimstot vējam, naktīs gaisa temperatūra daudzviet noslīdēs zem +10 grādiem un vietām veidosies migla.

Arī festivālā "Positivus", Salacgrīvā, prognozēti visai labvēlīgi laikapstākļi - lietus varbūtība būs zema, iespējams tikai īslaicīgs lietus. Piektdien vēl pūtīs mēreni stiprs rietumu, ziemeļrietumu vējš un gaisa temperatūra ēnā nepārsniegs +17 grādu, bet no piektdienas vakara dominēs lēns vējš.