foto: LETA
Prezidenta kancelejā likvidē Preses dienesta vadītāja vietu
Valsts prezidents Raimonds Vējonis.
2017. gada 20. jūnijs, 16:08

Prezidenta kancelejā likvidē Preses dienesta vadītāja vietu

LETA

Valsts prezidenta kancelejā no šodienas likvidēta Preses dienesta vadītāja vieta, apstiprināja Valsts prezidenta preses padomnieks Jānis Siksnis.

Preses dienesta vadītāja vieta likvidēta un aizstāta ar komunikācijas speciālista amata vietu tādēļ, lai vienkāršotu dienesta vadību, skaidroja Siksnis. Pārmaiņas tikušas plānotas jau kādu laiku un to rezultātā darbu atstājusi Preses dienesta vadītāja Ilze Salna. "Salnai tika piedāvāts komunikācijas speciālista amats, bet vienošanās, diemžēl, netika panākta," teica Siksnis.

Siksnis stāstīja, ka Preses dienesta darba būtība nemainīsies, jo arī turpmāk tajā būs trīs komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciālisti, kas būs pakļauti preses padomniekam. Savukārt Preses dienesta vadītāja amats ticis izveidots 2015.gadā, kad pienākumus sāka pildīt Vējonis. Tas esot ticis izveidots uz laiku, kamēr nebija atrasts preses padomnieks. Tagad jau labu laiku preses padomnieka vietu ieņem Siksnis, sekojoši bija izveidojusies situācija, kad pāris cilvēku struktūrai ir divi vadītāji.

Salna apliecināja, ka Valsts prezidenta kanceleja jaunās struktūras ietvaros viņai piedāvāja kļūt pa komunikācijas speciālistu, bet neesot panākta vienošanās "par saturisko pusi". Laiks, kādā pieņemts lēmums par darba attiecību neturpināšanu, neesot bijis ilgs, un tas esot nācis pārsteidzoši.

Salna norādīja, ka šobrīd ir piekritusi īstermiņa projektam, proti, palīdzēt organizēt 3.Eiropas koru olimpiādi, kur viņa strādās par sabiedrisko attiecību vadītāju. Viņa labprāt paliktu valsts pārvaldē, tomēr par tālākiem nākotnes plāniem vēl esot pāragri spriest.

"Tas, ko es novēlu kancelejas darbiniekiem un kolēģiem, ir nepazaudēt tās labās lietas, iestrādes un principus, kas ir izveidojušies. Esmu priecīga par to pieredzi, ko es guvu. Domāju, tā ir goda lieta strādāt šajā institūcijā. Šis laiks ir bijis svarīgs manā izaugsmē," uzsvēra Salna.