Kā vēlēšanās veicās jautrajiem un nerātnajiem deputātu kandidātiem?
Ānes kultūras nama direktors Raivis Zigmunds pirms vēlēšanām vārda tiešā nozīmē izģērbās pliks. Tomēr tas viņam nepalīdzēja iekļūt pašvaldības domē.
Politika

Kā vēlēšanās veicās jautrajiem un nerātnajiem deputātu kandidātiem?

Kasjauns.lv

Savu plikumu demonstrēšana, dažāda ālēšanās un jaunības un spriganuma izrādīšana nule notikušajās pašvaldību vēlēšanās deputātu kandidātiem nav ļāvusi iekļūt vietvaru domēs. Neordināra uzvedība vēlētājus tomēr nav uzrunājusi.

Kā vēlēšanās veicās jautrajiem un nerātnajiem depu...

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka īsi pirms vēlēšanām vairāki deputātu kandidāti izcēlās ar visnotaļ dīvainu uzvedību. Kasjauns.lv skaidro, vai tas viņiem palīdzēja vai tieši otrādi – vēlētāji viņus svītroja no sarakstiem.

Kultūras nama direktora plikumi vēlētājus nepievilina

Dažas dienas pirms vēlēšanām Ozolnieku novadā vietējos uzjautrināja Ānes kultūras nama direktora Raivja Zigmunda kailfoto, kuru viņš uzņēmis, lai apsveiktu vietējās bērnudārza audzinātājas. Tajā Latvijas Zemnieku savienības deputāta kandidāts gandrīz kails, ar puķu vāzi vien piesedzis savu vīrieša lepnumu, apsveic dāmas Starptautiskajā Sieviešu dienā – 8. martā. Šo visnotaļ erotisko foto Kasjauns.lv piesūtīja vietējais iedzīvotājs Gatis ar komentāru: „Vēlos padalīties, cik izdomas bagāti ir mūsu kandidāti – sit pušu dažu labu rīdzinieku!” Pēc visa spriežot, nerātno foto bija nopludinājis kāds politiskais pretinieks, tādējādi vēlēdamies zemniekiem celt neslavu.

Tomēr īsti tas nav izdevies. Par uzvarētāju Ozolnieku novada domes vēlēšanās var uzskatīt Zemnieku savienību, kura ieguva četras no 15 vietām domē.

Tomēr pašam Raivim Zigmundam nopludinātā fotogrāfija gan nepalīdzēja iekļūt pašvaldībā. Kaut gan viņa reitingu mazliet cēla – ar plusiņu palīdzību viņš no 15. vietas Zemnieku savienība sarastā pacēlās uz 12. vietu. Tomēr jāteic, ka svītrojumu bija vairāk – 115 svītrojumu pret 55 plusiem. Arī vēlēšanu iecirknī, kurš bija izvietots Zigmunda kūrētajā Ānes kultūras namā, viņš saņēma 10 plusus un 18 svītrojumus.

Erotiskā daugavpiliete „Svetka kandidat” saņem plusiņus, bet domē netiek

Arī erotiskā Svetlana Lonska, kura ar savu priekšvēlēšanu klipu izpelnījās pat starptautisku ievērību netika domē. Viņa visdrīzāk bija izvēlējusies nepareizo partiju - „No sirds Latvijai”, par kuru daugavpilieši ne īpaši balsoja. „No sirds Latvijā” Daugavpilī saņēma tikai 3,51% balsu.

Tomēr viņas klips veicināja uz deputātes krēslu mērķējošās Zumbas treneres atpazīstamību. Viņa no pēdējās vietas partijas listē pacēlās uz augsto sesto vietu., kaut gan svītrojumu bija ievērojami vairāk nekā plusiņu – 235 svītrojumu pret 79 plusiem.

Dzeršana kristietim nenāk par labu

foto: LETA
Daugavpils kristiešu saraksta pirmais numurs Sergejs Parfjonovs par sevi licis runāt, jo ar auto vizinājies kunga prātā. Bet ne jau Dieva tā Kunga, bet gan Zaļā Pūķa prātā. Tas viņam nepalīdzēja iekļūt pilsētas rātsnamā.
Daugavpils kristiešu saraksta pirmais numurs Sergejs Parfjonovs par sevi licis runāt, jo ar auto vizinājies kunga prātā. Bet ne jau Dieva tā Kunga, bet gan Zaļā Pūķa prātā. Tas viņam nepalīdzēja iekļūt pilsētas rātsnamā.

Otrs „jancīgākais” Daugavpils deputāta kandidāts bija Kristīgi demokrātiskās savienības sarakstā ar pirmo numuru vēlēšanās startējošais Daugavpils mēra amata kandidāts Sergejs Parfjonovs.

Nedēļu pirms vēlēšanām Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes pārstāve Ksenija Belova pavēstīja, ka pilsētas centrā policija par braukšanu alkohola reibumā apstādinājusi, kādu 1971. gadā dzimušu vīrieti. Vietējais ziņu portāls grani.lv rakstīja, ka notvertais dzērājšoferis, iespējams, bijis Parfjonovs. Parfjonovs, kurš sevi dēvē nekā citādi, kā par „lielo šovmenu” un Baronu. Latvijas otrā lielākajā pilsētā viņš pazīstams kā vietējo koncertu un tusiņu rīkotājs, varen jautras dabas cilvēks, kurš brīžiem nezin mēru savām izklaidēm.

Par kristīgajiem demokrātiem Daugavpilī nobalsoja superniecīgs vēlētāju skaits – 75 vēlētāji. 38 no viņiem gan Parfjonovam pievilka krustiņus.

Skolasbērniem ceļš uz pašvaldību slēgts

foto: LETA
Ānes kultūras nama direktors Raivis Zigmunds pirms vēlēšanām vārda tiešā nozīmē izģērbās pliks. TUz Ludzas novada domi kandidēja trīs vietējās ģimnāzijas audzēkņi, kuri tik tikko sasnieguši pilngadību. Jaunība viņiem nepalīdzēja iekļūt domē.
Ānes kultūras nama direktors Raivis Zigmunds pirms vēlēšanām vārda tiešā nozīmē izģērbās pliks. TUz Ludzas novada domi kandidēja trīs vietējās ģimnāzijas audzēkņi, kuri tik tikko sasnieguši pilngadību. Jaunība viņiem nepalīdzēja iekļūt domē.

Savukārt vairākiem deputātu kandidātiem uz Ludzas novada domi tik krāšņas un ekstravagantas izdarības vēl nebija prātā. Viņi līdz tām nav ne tikai izauguši, bet nav arī izskolojušies. Pašvaldību vēlēšanās uz deputātu krēsliem Ludzas novada domē kandidēja 11. un 12. klases skolēni. 1999. gadā dzimusī Kristiāna Kopeika un viņas vienaudze Linda Mičule startēja no Latvijas Reģionu apvienības saraksta, bet 1998. gadā dzimušais Kristaps Savickis startēja no Zaļo un zemnieku savienības. Pirms vēlēšanām laikraksts „Ludzas Zeme” sūrojās, ka žurnālistiem nekādi neizdodas noķert jauneklīgos deputātu kandidātus, jo viņi no žurnālistiem bēguļoja.

Čiks vien no viņu kandidēšanas sanāca. Latvijas Reģionu apvienība Ludzas novada domē vispār neiekļuva un tās sarakstā kandidējušās skolnieces arī saņēma neievērojamu plusiņu skaitu: Kopeika no 11. Vietas ar plusiņu palīdzību pakāpās uz 12. vietu, bet Mičule ar mīnusiņu palīdzību no 11. vietas noslīdēja uz 12. vietu.

Toties ZZS Ludzas novadā tika, bet Savickis, kā arī bija tā palika saraksta pēdējā – 18. vietā.