foto: LETA
Trešdien savilksies lietus mākoņi, vietām līs stipri
Sabiedrība
2017. gada 6. jūnijs, 15:55

Trešdien savilksies lietus mākoņi, vietām līs stipri

Kasjauns.lv / LETA

Nakts uz trešdienu Latvijā būs lielākoties skaidra, no rīta Kurzemes dienvidrietumos iespējami pirmie lietus mākoņi, prognozē sinoptiķi.

Ļaudis Rīgā bauda saulaino un silto otrdienu

Laikapstākļi mūs nav diez ko lutinājuši pēdējā laikā un to, visticamāk, arī nedarīs tuvākajās dienās, tāpēc kā nu kurais Rīgā ...

gallery icon
30

Nedaudz pastiprināsies austrumu, dienvidaustrumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra gaidāma no +7 grādiem vietām Austrumlatvijā līdz +15 grādiem Dienvidkurzemes piekrastē.

Priekšpusdienā vēja ātrums brāzmās sasniegs 10-14 metru sekundē. Sākot no valsts dienvidrietumiem, debesis apmāksies un līs, vietām lietus būs stiprs, iespējams pērkona negaiss. Valsts ziemeļaustrumus lietus sasniegs tikai vakarā.

Gaisa temperatūra dienas vidū gaidāma no +13 grādiem lietainajos dienvidrietumu novados līdz +23 grādiem saulainajos ziemeļaustrumu novados.

Rīgā nakts uz trešdienu būs pārsvarā skaidra, pūtīs neliels austrumu vējš un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +12..+13 grādiem. Dienas gaitā debesis apmāksies un līs, īslaicīgi iespējams stiprs lietus. Dienas pirmajā pusē vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē un gaiss iesils līdz +21..+22 grādiem; pēcpusdienas lietū gaiss atdzisīs līdz +16 grādiem.