foto: LETA
"Latvijas attīstība" arī Saeimas vēlēšanās varētu iet kopā ar Reģionu apvienību
Partijas "Latvijas attīstībai" valdes priekšsēdētājs Juris Pūce atbild uz žurnālistu jautājumiem Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijā pēc apvienotā Latvijas Reģionu apvienības un partijas "Latvijas attīstībai" deputātu kandidātu saraksta 3.jūnijā gaidāmajām Rīgas domes vēlēšanām iesniegšanas.
Politika
2017. gada 5. jūnijs, 10:16

"Latvijas attīstība" arī Saeimas vēlēšanās varētu iet kopā ar Reģionu apvienību

LETA

Partija "Latvijas attīstībai" (LA) arī nākamgad gaidāmajās Saeimas vēlēšanās varētu domāt par sadarbību ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA), šorīt intervijā Latvijas Radio atzina LA valdes priekšsēdētājs Juris Pūce.

Viņš norādīja, ka pēc pašvaldību vēlēšanām ir pagājusi tikai viena diena un partijas biedriem, kā arī sadarbības partneriem vēl priekšā daudzas tikšanās, lai pārrunātu nākotnes plānus, taču jau tagad esot skaidrs, ka Rīgas domes vēlēšanās nospraustie mērķi ir sasniegti.

Uz jautājumu, vai tad LA un LRA apvienotā saraksta mērķis nebija gāzt no amata Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S), Pūce atbildēja, ka "nevienā brīdī jau nebija situācijas, kas liecinātu, ka mēs vieni paši varētu spēt gāzt Nilu". Diemžēl visiem pret pašreizējo Rīgas domes vadību noskaņotajiem politiskajiem spēkiem kopīgi tas neizdevās, atzina LA vadītājs.

Viņš visai nekonkrēti atbildēja uz jautājumu par turpmāku spēku apvienošanu ar citām partijām, taču nenoliedza, ka sadarbība daudz kur ir nepieciešama. Līdzšinējo sadarbību ar pašreizējā Saeimas deputāta Mārtiņa Bondara vadīto LRA Pūce vērtēja kā vieglu un nenoliedza, ka arī, gatavojoties nākamgad gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, varētu domāt par sadarbību ar šo partiju.

Vēlēšanu nakts kaislības pie Mārtiņa Bondara

gallery icon

Kā ziņots, LA un LRA apvienotais saraksts Rīgas domes vēlēšanās ieguvis deviņus deputātu mandātus. Abām partijām ir dažādi panākumi arī vēlēšanās citās pašvaldībās.