foto: LETA
Zaļzemnieku listē Rīgā visvairāk svītrots eksprezidents Bērziņš
Bijušajam prezidentam Andrim Bērziņam politiķa karjera, visticamāk, ir beigusies.
Politika
2017. gada 5. jūnijs, 09:48

Zaļzemnieku listē Rīgā visvairāk svītrots eksprezidents Bērziņš

LETA

Pašvaldību vēlēšanās visbiežāk svītrotais Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāts bijis eksprezidents Andris Bērziņš, kuru vēlētāji svītrojuši 847 reizes, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vienlaikus bijušais prezidents ieguvis 1127 plusus, atpaliekot vien no partijas mēra amata kandidāta Armanda Krauzes, kurš saņēmis 2753 plusus. Kopumā Bērziņš vēlēšanas noslēdzis ar 8529 balsīm. Viņš sarakstā startēja ar otro kārtas numuru, tomēr lielā svītrojumu skaita dēļ noslīdēja uz trešo vietu.

Otrs biežāk svītrotais deputāts partijas sarakstā bijis Arvīds Ulme, kurš vēlēšanās startēja ar piekto kārtas numuru.

LETA jau vēstīja, ka atbilstoši Centrālās vēlēšanu komisijas datiem ZZS 5% barjeru nepārvarēja, vēlēšanās iegūstot 3,29% vēlētāju atbalstu.

Tikmēr Krauze aģentūrai LETA atzinis, ka neiekļūšana Rīgas domē, visticamāk, saistīta ar to, ka rīdziniekus nav uzrunājusi pirms pašvaldību vēlēšanām ZZS piedāvātā valstiskā pieeja pašvaldības darbā.

Pašreizējam Rīgas domes vadošajam politiskajam spēkam partiju "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" ("Saskaņa"/GKR) apvienībai pašvaldību vēlēšanās izdevies iegūt vairākumu balsu, vienlaikus tā galvaspilsētas domē ir zaudējusi septiņus mandātus.

Pēc balsu saskaitīšanas visos 158 Rīgas iecirkņos šis politiskais spēks saņēmis 50,82% atbalstu. Tas nozīmē, ka "Saskaņa"/GKR nākamajā Rīgas domes sasaukumā iegūs 32 deputātu mandātus. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās, kurās galvaspilsētas domē kopumā tika ievēlētas trīs partijas, "Saskaņa"/GKR saņēma 58,54% balsu, kas ļāva tai tikt pie 39 mandātiem.