foto: LETA
No Kaimiņa "Facebook" konta paziņots, ka viņš noliek Saeimas deputāta mandātu
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš.
Sabiedrība
2017. gada 4. jūnijs, 20:42

No Kaimiņa "Facebook" konta paziņots, ka viņš noliek Saeimas deputāta mandātu

Kasjauns.lv / LETA

Skandalozais Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV.LV) svētdienas vakarā sociālajos tīklos paziņojis, ka noliek parlamenta deputāta mandātu. 

"Redzot pašvaldību vēlēšanu rezultātus, es oficiāli paziņoju, ka nolieku Saeimas deputāta mandātu. Veiksmi Latvija. Es mēģināju no sirds. Patiešām. Jūs izvēlējāties. Tad, lai tā arī ir un nav, ko čīkstēt," rakstīts viņa profilā. 

Kaimiņa partijas biedrs Atis Zakatistovs aģentūrai LETA gan pauda, ka tas ir pārpratums un ierakstu varētu būt veicis kāds cits cilvēks. Neesot izslēgts, ka konts uzlauzts.

Ar Kaimiņu neizdevās sazināties, viņa telefons ir izslēgts vai atrodas ārpus uztveršanas zonas.

Zakatistovs sacīja, ka šovakar runājis ar Kaimiņu un nekas neesot liecinājis par šādiem "KPV.LV" līdera nodomiem.

Zakatistovs neizslēdza, ka Kaimiņa "Facebook" konts varētu būt uzlauzts un ierakstu veicis kāds cits cilvēks.

Liepiņa svētdien vēlu vakarā informēja, ka plašākus komentārus Kaimiņš medijiem sniegšot rīt, 5.jūnijā, plkst.18.30 "KPV LV" birojā Vaļņu ielā 10. Līdz paziņojuma sniegšanai Liepiņa nevēlējās izpaust, vai Kaimiņš pats veicis ierakstu sociālajā tīklā, vai arī viņa "Facebook" konts ir uzlauzts, piebilstot, ka tikšot sniegta informācija par "pēdējā laika notikumiem".

Līdzīgās domās ir arī vēl viena Kaimiņa partijas biedre Linda Liepiņa. Viņa aģentūrai LETA pauda, ka, visticamāk, ar "KPV.LV" līdera "Facebook" kontu ir veiktas kādas manipulācijas.

Kaimiņš 12.Saeimā ievēlēts no Latvijas Reģionu apvienības, taču vēlāk no partijas izstājās un turpināja darboties kā neatkarīgs tautas kalps. 2016.gadā Kaimiņš dibināja jaunu politisko spēku "Kam pieder valsts".

Jānorāda gan, ka vēl pirms dažām stundām Kaimiņš priecājas, ka viņa politiskajam spēkam izdevies iekļūt domē 7 no 15 pašvaldībām. 

Kā zināms, 3.jūnijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās galvaspilsētā 32 no 60 mandātiem domē ieguva "Saskaņa"/GKR, Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un "Latvijas attīstībai" (LA) tiks pie 9 vietām, Jaunā konservatīvā partija - 9 vietas, VL-TB/LNNK - sešas, bet "Vienotība" - četras. 

Par Kaimiņa pārstāvēto KPV.LV balsis atdeva 1,53% vēlētāju.