Politika
2017. gada 4. jūnijs, 01:52

Lembergs ar lielu pārsvaru saglabā vadības grožus Ventspilī

LETA

Politiskā partija "Latvijai un Ventspilij" pārliecinoši uzvarējusi šī gada pašvaldību vēlēšanās, iegūstot 62,13% vēlētāju balsu, tādējādi Aivars Lembergs saglabājis Ventspils mēra amatu, liecina Centrālās vēlēšanas komisijas dati par visiem 13 iecirkņiem pilsētā.

Otro vietu Ventspilī ieguvis saraksts, kurā apvienojušās nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", partija "Vienotība" un Latvijas Reģionu apvienība. Par šo sarakstu nobalsojuši 24,59% vēlētāju.

Tikmēr domē nav iekļuvusi politiskā partija "Alternative", par kuru savas balsis atdeva 3,19% vēlētāju, "Saskaņa", par kuru nobalsoja 2,9%, partija "Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām", saņemot 2,25% vēlētāju balsu, "No sirds Latvijai", par kuru nobalsoja 1,18% vēlētāju un "KPV LV", par kuru savas balsis atdeva 1,89% balsstiesīgo vēlētāju.

Jau ziņots, ka arī iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2013.gadā Ventspilī uzvarēja "Latvijai un Ventspilij" saraksts ar 69,44% vēlētāju balsu, tāpat domē iekļuva "Reģionu alianse" un Reformu partijas saraksts ar 10,97% atbalstu, kā arī "Vienotība", par kuru nobalsoja 7,98% vēlētāju.